Realitatea Românească / martie 2003
Femme fatale
Brian de Palma este considerat de admiratorii lui urmaşul lui Hitchcock, iar de detractorii lui, o palidă copie a acestuia. Filmele sale cele mai reuşite amintesc de maestrul suspansului, iar cele mai proaste sunt pur şi simplu de ne-urmărit. Femeia fatală nu face parte din nici una din cele două categorii, având elemente din fiecare.

Rebecca Romjin-Stamos este femeia fatală din titlu, care, la începutul poveştii, dă o spargere de 10 milioane de dolari în bijuterii, în timpul deschiderii Festivalului de Film de la Cannes. Ea îşi păcăleşte nu doar victimele, ci şi partenerii, aşa că, şapte ani mai târziu, ea are toate motivele să se teamă ca va fi descoperită. Acesta nu este un thriller clasic, aşa că surprizele nu sunt cele pe care le-aţi putea prevedea şi cel puţin una dintre răsturnările de situaţii va surprinde practic pe toată lumea. Dacă sunteţi amatori de acest gen de thrillere veţi putea găsi suficiente motive de încântare pentru ca filmul să vă placă, dacă nu, cu siguranţă că veţi pleca din sală înainte de finalul lui.

Fişa tehnică :

Femeia Fatală, SUA, 2002
Regia : Brian de Palma
Cu : Rebecca Romjin-Stamos, Antonio Banderas
Regia: Brian de Palma Cu: Antonio Banderas, Rebecca Romjin-Stamos

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus