martie 2011
Drive Angry 3D
Nimic nu e prea mult pentru un film ca Drive Angry 3D, iar pentru un film al exceselor se achită de sarcină mai mult decât decent. Asta nu înseamnă că el ar trebui să caute decența, să ofere explicații pentru ceea ce ne oferă, fiindcă nimeni nu le cere de la un astfel de film. Iar partea și mai dezavantajoasă e că strică ritmul filmului.
 
Milton (Nicolas Cage) a fugit din Iad pentru a-și răzbuna fiica ucisă de o sectă și pentru a-și salva nepoata ce urmează să fie sacrificată de aceeași grupare. Alături de o chelneriță obișnuită să poarte îmbrăcăminte cât mai scurtă (Amber Heard), cu gura mare (e esențial pentru schimburile de replici pe care filmul le caută), blondă, cu accent sudist și cu un Contabil (William Fichtner) trimis de Diavolul (descris admirabil) din același Iad pe urmele sale, el pornește într-o călătorie cu piciorul pe accelerație.
 
Asta nu îl oprește să pună frână și să flirteze (și nu numai) cu alte chelnerițe, ce își exersează talentele de actrițe prin aceleași calități care le-au adus în paginile Playboy, să mai ucidă niște sataniști, să mai consume diferite băuturi, să fumeze trabucuri, să fie electrocutat și totuși să se bucure de asta. Și, fiindcă timpul e limitat, de ce nu ar face toate astea într-o singură scenă?
 
Zis și făcut. Din nou piciorul pe accelerație.
 
În general, Drive Angry reușește să aplice cu succes viziunea sa misogină. Scenariștii Patrick Lussier (și pe post de regizor) și Todd Farmer (cu un mic rol în film) fac niște alegeri neinspirate în ultima jumătate de oră, dar prima oră este... imaculată. Dar merită să ne amintim care este motivul pentru care acest film vinde. E acel 3D de la finalul titlului cel care (încă) stârnește curiozitatea. Din acest punct de vedere, Drive Angry, deși este filmat în totalitate în 3D, e doar o mare dezamăgire. Efectele sunt total nefolositoare. Inutilitatea noii dimensiuni devine mai evidentă de la film la film.



Regia: Patrick Lussier Cu: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner, Billy Burke

1 comentariu

  • recenzie buna
    tuclouds, 30.08.2011, 09:04

    este un film foarte bun,si recenzia lui este buna.Cel mai mult m-a impresionat interpretarea actorilor

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus