martie 2011
Festivalul de Film Documentar One World România, 2011
16 martie 2011 / 19h00 / Cinema Scala
intrarea liberă în limita locurilor

Miercuri, 16 martie 2011, la Cinematograful Scala are loc evenimentul de deschidere al Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania. Evenimentul începe la ora 19:00, iar în cadrul lui va fi proiectat documentarul de scurtmetraj Donation Addiction şi va concerta formaţia Shukar Collective.

Donation Addiction este o mostră de sarcasm german surprinzător. Documentarul regizorului Lutz Heineking jr. este un film savuros despre un grup de oameni care fac terapie ca să scape de prostul obicei de a-şi dona toţi banii pentru cauze bune. La evenimentul de la Scala va fi prezent şi regizorul filmului.

De asemenea, la Cinema Scala vor fi prezenţi şi o parte din invitaţii străini ai festivalului, cum ar fi Antanas Mockus, protagonistul filmului Bogota Change, Maria Royo, regizoarea filmului Rediscovering Pape, Allard Detiger, regizorul documentarului The New Saint, reprezentantul festivalului Watch Docs Varşovia - Maciej Nowicki, reprezentantul organizaţiei People in Need - Eva Homolkova şi Wai Hnin Pwint Thon, de la Burma Campaign UK.

Website: www.oneworld.ro
Organizatori: Asociaţia One World România & Centrul Ceh Bucureşti
Parteneri principali: Programul Statului de Drept Europa de Sud Est al Fundaţiei Konrad-Adenauer-Stiftung
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei
Susţinut de: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Institutul Cultural Român, Pilsner Urquell
Parteneri: Ambasada Republicii Cehe, Arhiva Naţională de Film & Cinemateca Română, România Film, Noul Cinematograf al Regizorului Român, Macondo, People in Need, Centrul Cultural American, Institutul Francez, Ambasada Franţei, Institutul Goethe, British Council, Institutul Italian de Cultură "Vito Grasso", Ambasada Statului Israel, Ambasada Canadei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Cervantes, Ambasada Danemarcei, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos, Ambasada Suediei, Ambasada Danemarcei, Ambasada Estoniei la Varşovia, Ambasada Serbiei, Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, DocuMentor, Documentary in Europe, ESTE'N'EST, Reea, DHL
Partener media principal: Radio România
Parteneri media: TVR, Dilema Veche, Adevărul, Revista 22, tabu, Decât o Revistă, 24FUN, Kamikaze, Observator Cultural, Cocor Media Channel, Oops Media, Hotnews.ro, feeder.ro, port.ro, liternet.ro, hipmag.ro, alternativ.ro, cinemagia.ro
Cinematografe: Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Corso, Noul Cinematograf al Regizorului Român (proiect cultural al Muzeului Ţăranului Român)

Pentru orice alte informaţii legate de Festivalul One World România, puteţi contacta organizatorii la adresa de e-mail [email protected] sau la telefon 0736.477.823 (persoană de contact: Alexandra Ivan).