martie 2011
Festivalul Internaţional de film NexT, 2011
La Festivalul Internaţional de Film NexT, cinematograful Scala se va transforma, pentru o zi, într-un adevărat tărâm fermecat pentru copii. Cea de-a doua ediţie a programului NexT Kids are loc sâmbătă, 9 aprilie 2011, de la ora 11, şi pregăteşte pentru copii, părinţi şi bunici un program cu filme fascinante, cu jocuri distractive şi multe alte surprize care cu siguranţă îi vor încânta pe cei mici.

Programul NexT Kids, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, cuprinde o serie de filme scurte, majoritatea animaţii, din Marea Britanie, Germania, Elveţia şi România care vorbesc în mod emoţionant, surprinzător, amuzant, înduioşător despre timp, magie, prietenie, onoare, sălbăticie, curaj, sacrificiu şi consolare. Tehnicile de animaţie, muzica şi sunetele, fantezia debordantă, jocul copiilor actori se reunesc în acest program ce se doreşte o experienţa cinematografică lejeră, foarte agreabilă şi greu de uitat.
 
Proiecţia de o oră va fi urmată, în holul cinematografului Scala, de două ore de activităţi menite să-i distreze pe micuţii spectatori, care vor fi invitaţi să voteze şi să comenteze în mod inedit filmul şi personajul preferat, să recreeze mascotele NexT sau obiectele din filme şi să exploreze spaţiul cinematografului amenajat special pentru proiecţia NexT Kids. Nu vor lipsi creioanele colorate, jucăriile, instrumentele muzicale, acuarelele şi multe alte lucruri care vor pune la încercare creativitatea şi talentul celor mici pentru desen, muzică şi spus poveşti.

 


Anul acesta, NexT Kids se mândreşte şi cu prezenţa unor invitaţi speciali. Anna Bergmann, autoarea filmului Hokus Pokus, va pregăti pentru tânărul public o mini-lecţie de cinema şi animaţie. Regizoarea, născută la Moscova, studiază animaţie la renumita şcoală de film Konrad Wolf de la Potsdam. Când era mică, visa să devină clovn, iar ocupaţia ei preferată era să deseneze pe tapet, să declame poezii şi să spargă porţelan. Regizoarele Cristina Iliescu şi Stanca Radu au creat Filmminimo, o companie de producţie de filme educative pentru copii care îşi propune să realizeze o serie de scurtmetraje cu teme inspirate din programele şcolare de la grădiniţă şi şcoală. Cele două vin la NexT Kids cu filmul Experimentul timp, primul lor scurtmetraj pentru copii şi un proiect de pionierat pe care NexT îl îmbrăţişează cu mare entuziasm. Dr. Ilinca Cioculescu, fondatoarea adăpostului Toboc-Tei pentru cai abandonaţi, se va alătura publicului NexT Kids cu multe poveşti despre cai şi copii.
 
Invitatul cu totul şi cu totul special al acestei ediţii NexT Kids este Boss, un căţel foarte mare, foarte negru şi foarte înţelept. Acesta va face o vizită la Cinema Scala pentru a oferi spectatorilor un exemplu de ascultare şi cooperare, iar special pentru copiii de la NexT Kids - chiar şi autografe!
 
Clipul dedicat programului NexT Kids poate fi urmărit accesând linkul: http://vimeo.com/20968302


Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT are loc între 6-10 aprilie 2011, în Bucureşti, la cinema Scala, Cinema Elvira Popescu şi Mansarda Cărtureşti.
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară şi în 2011 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.

Festivalul Internaţional de Film NexT beneficiază şi în acest an de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.
Un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Parteneri: ICR, Cărtureşti, Stage Expert, Abis, Noumax, UPS, Mobila Dalin, Institutul Goethe, La Fântâna.
NexT Kids este un program susţinut de: Minimax TV.
Parteneri media NexT Kids: Itsy Bitsy FM, Noriel Maxim, Adevărul de Seară.
Bilete prin: TicketFan.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus