noiembrie 2004
mady-baby.edu
madybaby.edu.
un spectacol de Gianina Cărbunariu
cu:
Mădălina Ghiţescu, Răzvan Oprea, Rolando Matsangos
Scenografia: Alina Herescu
Proiecţii multimedia: Maria Drăghici şi Tudor Petre
Mişcare scenică: Carmen Coţofană
Producător: Lucian Pavel



Trei tineri români, proveniţi din medii sociale diferite, cu aspiraţii diferite, îşi părăsesc ţara pentru un tărâm al făgăduinţei - Irlanda. Fără să se caute, întâlnirea lor e totuşi inevitabilă şi decisivă pentru soarta pe care singuri şi-o aleg.

Mădălina, Bogdan şi Voicu duc cu ei, oriunde ar merge, acelaşi profund sentiment al inadaptării care i-a alungat departe de România. Fiecare e el însuşi un supravieţuitor, dar ştiu prea bine că nu toţi pot ieşi învingători dintr-o luptă în care a reuşi înseamnă, de fapt, a-i supravieţui celuilalt.

madybaby.edu e un spectacol despre construirea identităţii proprii ca absorbţie a identităţii celuilalt, despre vitalitatea care distruge şi se autodistruge şi o umanitate dresată la limita cea mai de jos a omenescului.


"Spectacolul madybaby.edu s-a născut din acelaşi sentiment al urgenţei care a adunat echipa spectacolului Stop the Tempo (Teatrul Luni de la Green Hours). Acum un an, mesajul social şi politic pe care ni-l asumam era "Aşa nu se mai poate!".

Ce se întâmplă cu cei care, convinşi de imposibilitatea de a mai trăi într-o Românie bulversantă şi feroce, hotărăsc să plece pentru totdeauna şi să-şi construiască o altă identitate într-o lume mai bună? - aceasta este tema noului spectacol. Mai mult, ce se întâmplă dacă România vine după tine oricât de departe ai fugi, ca un coşmar tenace şi mai real decât orice realitate posibilă?

Credem că numai asumarea realităţii pe care o trăim, refuzul de a ne adăposti confortabil în spatele esteticului lipsit de orice miză socială si politică poate să construiască un discurs credibil şi direct pentru cei pe care avem menirea de a-i reprezenta pe scenă: oamenii care trăiesc în România anului 2004 sau cei care au decis că e timpul să nu mai trăiască aici."

(Gianina Cărbunariu)

De: Gianina Cărbunariu Regia: Gianina Cărbunariu Cu: Mădălina Ghițescu, Răzvan Oprea, Rolando Matsangos

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus