martie 2011
Premiile Gopo 2011
Au mai rămas patru zile până la startul celei de-a cincea ediţii a Galei Premiilor Gopo. O ediţie spectaculoasă, plină de momente inedite şi multe surprize de care se vor putea bucura atât cei prezenţi la eveniment, cât şi spectatorii de acasă. Luni, 28 martie 2011, aceştia din urmă pot urmări Gala la TV pe ProCinema, începând cu ora 19:00 (covorul roşu), online, pe www.premiilegopo.ro şi www.procinema.ro, dar şi pe cea mai mare mediafaţadă din România, Cocor Media Channel, situată în inima Capitalei - începând de la aceeaşi oră cu transmisiunea ProCinema. Pe lângă transmisiunea online, românii de peste hotare vor putea urmări Gala şi pe micile ecrane, la ProTV Internaţional, pe 30 şi 31 martie, de la ora 20:30.


Crystal Palace Ballrooms va deveni locul în care peste 400 de profesionişti din domeniul cinematografic, o serie de personalităţi din media şi peisajul cultural românesc, precum şi numeroase vedete şi personalităţi mondene vor celebra cele mai importante realizări ale filmului românesc din cursul anului precedent. Excelenţa Sa Henri Paul - Ambasadorul Franţei la Bucureşti, recompensat cu un trofeu Gopo 2009 pentru Susţinerea Cinematografiei din România, Bruno Roche- Preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România, Cavaler şi laureat al Ordinului Naţional Francez de Merit, Tudor Chirilă, Andreea Raicu, Corneliu Porumboiu - marele câştigător al ediţiei din 2009, Maria Dinulescu - Gazda Galei Premiilor Gopo în 2009, Andreea Esca, Dragoş Bucurenci, Cabral, Cristi Iacob, Daniela Nane sunt doar câţiva dintre cei mai aşteptaţi invitaţi ai Galei Premiilor Gopo.
 
Seara va începe cu celebra ceremonie a covorului roşu, programată pentru ora 18:30.
 
O parte dintre cei mai importanţi invitaţi ai Galei (vedete de film şi televizune) vor sosi în incinta Crystal Palace Ballrooms direct cu maşinile oficiale ale evenimentului, Dacia Duster. Aceştia vor fi întâmpinaţi pe covorul roşu de la ora 19:00 de Amalia Enache şi Mircea Solcanu, gazdele din acest an ale primei părţi a Premiilor. Multe dintre ţinutele în care actorii nominalizaţi sau cei care vor prezenta câte un premiu vor fi prezenţi pe covorul roşu în seara de 28 martie sunt creaţii ale designerilor veniţi pe 7 martie la Gopo Fashion Night.
 
După sosirea pe covorul roşu, cei prezenţi la Gală vor fi invitaţi la cocktail-ul warm-up din Sala Londra.
 
Începerea Galei Premiilor Gopo, găzduite în acest an de Andi Moisescu, este programată pentru ora 20:00.
 
Pe lângă cele mai aşteptate trofee ale serii (Cel mai Bun Film, Cea mai Bună Regie), vor mai fi Premiul Pentru Întreaga Carieră - oferit actorului Ion Besoiu, Premiul pentru Întreaga Activitate, înmânat celui mai prolific inginer de sunet român, Anuşavan Salamanian sau Premiul Special, oferit scenografului Zoltan Szabo. Printre surprizele pregătite anul acesta de organizatori invitaţilor, se numără şi o serie de momente speciale realizate de Cristian Stanciu Matze şi dedicate fiecărei pelicule nominalizate la categoria Cel mai Bun Film (Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu, Eu când vreau să fluier, fluier, Marţi, după Crăciun, Medalia de onoare, Morgen). Imagini din filme şi acorduri din coloanele sonore ale acestora vor fi combinate în mod ingenios în clipuri dedicate fiecăruia dintre lungmetraje, inserate pe întreg parcursul Galei Premiilor Gopo, până spre momentul cel mai aşteptat al serii - decernarea statuetei pentru Cel mai bun Film, create de sculptorul Adrian Ilfoveanu.
 
Nu în ultimul rând, susţinerea constantă oferită de Institutul Cultural Român fenomenului cinematografic autohton va fi  recompensată în acest an cu un Premiu Gopo pentru Susţinerea Filmului Românesc.
 
Fericiţii câştigători ai trofeelor din acest an vor putea sărbători în cadrul unui after party de senzaţie ce va avea loc la The Ark, după terminarea Galei.
 
Un număr record de 56 de producţii autohtone au fost înscrise la ediţia din acest an a Premiilor, cea care recompensează realizările cinematografiei româneşti din cel mai prolific an de după 1989. Juriul de nominalizări alcătuit din directorul de imagine Dan Alexandru, criticii de film Florin Barbu, Tudor Caranfil, Mihai Chirilov, Angelo Mitchievici, jurnaliştii de film Florentina Ciuvercă şi Alexandra Olivotto, regizorii Sinişa Dragin şi Florin Iepan, actriţa Medeea Marinescu şi inginerul de sunet Horea Murgu au decis că 12 lungmetraje, 6 filme de scurt metraj şi 5 documentare se vor afla pe lista celor care vor lupta pentru cucerirea statuetelor Gopo. Peste 400 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti sunt invitaţi să îşi exprime opţiunile până pe 28 martie, ora 00:00 pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, fie în plic sigilat, prin poştă, fie online, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firmă de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers, cu care Gala Premiilor Gopo a demarat din 2011 un parteneriat extrem de important.
 
Gala Premiilor Gopo este organizată de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi alBabel Communications.
Sponsori: Dacia, Apa Nova Bucureşti, Willbrook, Domeniile Sâmbureşti, Aqua Carpatica, Santal, Aperol, MAC Cosmetics
Gala Premiilor Gopo este susţinută de Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti
Parteneri: Crystal Palace Ballrooms, The Ark, România Film
Servicii profesionale asigurate de: PricewaterhouseCoopers
Partener de promovare: Cocor Media Channel
Partener media principal: ProCinema
Parteneri media: MTV, Music Fm, The ONE, Gândul.info, Mediafax.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus