Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film B-EST, 2011

Andrei Konchalovsky este invitatul special al Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, 2011

martie 2011
Andrei Konchalovsky a reconfirmat prezenţa la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film "Bucureşti" (11- 17 aprilie 2011, Cinema Studio, NCRR şi Sala Elvira Popescu). Marele regizor rus a acceptat încă din 2010 invitaţia, cand a renunţat la un alt eveniment de gen din străinătate pentru a fi prezent la Bucureşti, însă norul de cenuşă care a perturbat traficul aerian în Europa l-a ţinut departe de România.

Cele trei zile ale vizitei sale la Bucureşti vor fi dedicate studenţilor, cinefililor şi mass-media. Sâmbătă, 16 aprilie 2011, în incinta Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale" (UNATC), sala "Ileana Berlogia", începând cu orele 11.30, maestrul Konchalovsky va susţine o conferinţă de presă, urmată de masterclassul "Life and Its Reflections". În prezenta invitaţilor şi a mass media, UNATC îi va decerna titlul de Doctor Honoris Causa.

Ca şi masterclass-ul susţinut de către fratele sau, Nikita Mihalkov, "Life and its Reflections" se adresează tuturor iubitorilor de film, intrarea fiind gratuita, prin inscriere online la adresa de email office@b-est.ro până pe data de 10 aprilie. 2011 Accesul în sală va fi permis în limita locurilor disponibile.

Descendent al unei familii de scriitori şi artişti din Moscova, Andrei Konchalovsky a devenit celebru cu Unchiul Vanea, film ce avea să devină a doua mare capodoperă a cinematografiei ruse dupa Zboară cocorii. A continuat seria succeselor cu Siberiada, film răsplatit cu premiul special al juriului la Cannes şi care l-a propulsat în lumea elitelor de la Hollywood, unde a regizat Maria's Lovers, Runaway Train, Duet for One, Homer and Eddie, Tango & Cash.

Întors la Moscova după un deceniu de succes hollywoodian, Konchalovsky a reuşit un nou succes, Glyanets, producţie prezentată în exclusivitate în România la ediţia de anul trecut a festivalului.

La Bucureşti, regizorul va veni împreună cu soţia sa, actriţa şi prezentatoarea de televiziune, Yulia Vysotskaya. Konchalovsky va introduce publicului bucureştean două dintre cele mai frumoase realizari ale sale, capodopere ale cinematografului rus: Un cuib de nobili şi Siberiada. (Programul Domnului Konchalovsky şi al Doamnei Vysotskaya va fi anunţat presei la o dată ulterioară).

Eveniment susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Parteneri media: TVR, 24 FUN, Radio Guerrilla, Evenimentul zilei, Capital, Romania libera, Ring, Agerpres, Zoom TV, www.cinemagia.ro, www.hbo.ro, www.liternet.ro, www.cinefan.ro, www.port.ro, www.filmreporter, www.metropotam.ro; www.realitatea.netwww.voxpublica.ro, www.filmetari.com, www.neaparat.ro; www.cinemarx.ro, www.calendarevenimente.ro.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa website-ul festivalului: www.b-est.ro.

Toate articolele despre Festivalul de film B-EST, 2011

De ce trag clopotele, Mitică? - Festivalul de film Bucureşti, 2011, Florin Neagu
 Festivalul de Film Internaţional Bucureşti şi-a stabilit câştigătorii, Comunicat de presă
 Ultimele filme din competiţie - Festivalul de film Bucureşti, 2011, Florin Neagu