martie 2011
Festivalul de film de animaţie anim'est 2011
Trainerii Animation Worksheep, atelierul de film de animaţie prezentat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, au selecţionat participanţii primei ediţii a celui mai important workshop de film de animaţie organizat în România până în prezent. Treisprezece tineri animatori români din întreaga ţară şi un realizator din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, vor avea parte de două săptămâni de lucru şi pregătire intensivă, teorie şi practică, la Bran, în perioada 4-17 aprilie 2011. Trei burse de merit au fost oferite participanţilor ale căror materiale de înscriere (CV, scrisoare de intenţie şi mostră de film de animaţie realizare proprie şi idee / sinopsis de viitor proiect) au fost considerate de către traineri cele mai convingătoare.

Ion Aramă, Valeriu Căliman, Ana Dobrescu, Anna Florea, Codrin Iftodi, Melinda Kadar, Erika Kramari, Vlad Marinescu, Gabriela Mateescu, Matei Focşa Neagoe, Laurenţiu Popa, Gabriela Popov, Katalin Timar sunt participanţii selecţionaţi la prima ediţie Animation Worksheep.

O premieră în peisajul educaţional românesc, workshopul prezentat de Festivalul Internaţional  de Film de Animaţie Anim'est este destinattinerilor animatori români cu diferite niveluri de experienţă. Animation Worksheep va oferi câteva oportunităţi unice în ţara noastră, iar cursanţii şi publicul larg vor putea urmări rezultatele atelierului pe marele ecran, în cadrul celei de-a şasea ediţii a Anim'est, care va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Bucureşti.

Un curs practic intensiv de animaţie 2D, 3D şi stop-motion, Animation Worksheep se va desfăşura la Pensiunea Mistral 8 din Şimon-Bran, iar la finalul acestuia fiecare participant va avea în portofoliu un nou scurtmetraj şi o experienţă consistentă de lucru în filmul de animaţie, având la dispoziţie software şi hardware de ultimă generaţie, asigurate de Adobe, TOON BOOM, Noumax, F64 şi Canon, precum şi traineri cu reputaţie. Participanţii vor lucra alături de cei trei traineri pe diferitele segmente şi tehnici ale realizării unui film de animaţie într-un sistem profesionist, de echipă. Rezultatul va fi realizarea unui număr de scurtmetraje, fiecare în tehnică mixtă, care să ilustreze simplu şi puternic cele mai importante principii ale animaţiei şi să ofere ocazia.

Trei dintre animatorii români "pe val", cu o experienţă bogată în film, producţii de publicitate, şi jocuri video, vor coordona Animation Worksheep, vor preda cursurile teoretice, vor superviza îndeaproape partea practică a atelierului şi, poate cel mai important, vor lucra cot la cot cu cei treisprezece participanţi.

Dragoş Ştefan, specializat în efecte vizuale, animaţie, grafică pentru producţii cinematografice şi publicitare, este unul dintre fondatorii studioului bucureştean DSG. Cariera sa de animator include colaborări numeroase cu două dintre cele mai prestigioase studiouri de film de animaţie din Europa: companiile britanice Framestore şi The Mill. Mai multe referinţe din munca lui Dragoş se găsesc pe site-ul său oficial, www.dragosstefan.ro.

Dan Panaitescu, câştigător al Premiului Anim'est 2009 pentru Cel mai bun clip publicitar, este specializat în animaţie 2D de mână şi computerizată, concepţie grafică, animaţie stop-motion, design de personaj şi layout. Cu o carieră bogată în publicitate, Dan Panaitescu este unul dintre cei mai importanţi oameni din spatele documentarului de animaţie realizat de DSG, Crulic: The Path to Beyond (r. Anca Damian), lungmetrajul care promite să devină cel mai important film românesc de animaţie al ultimilor 20 de ani. Blogul lui Dan, fabricadedesene.blogspot.com, conţine mai multe date şi referinţe complete despre munca sa de până acum.

Sergiu Negulici este unul dintre cei mai prolifici animatori 3D din industria românească de advertising. Grafica şi animaţia 3D pentru spoturi realizate pentru clienţi importanţi precum Ursus, Pepsi, Energy Holding, Orange România, Hollywood Multiplex, precum şi o serie de filme americane de lung şi scurt metraj produse la studiourile ABIS din Bucureşti poartă semnătura sa. Mai multe despre realizările lui Sergiu se găsesc pe site-ul său oficial, 2danimation.ro.

Înscrierile la Animation Worksheep au avut loc în perioada 26 ianuarie - 11 martie 2011.
Animation Worksheep - powered by Anim'est este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).
Parteneri: Mistral 8, F64, Canon, Noumax, Adobe, Toon Boom
 

Descarcă programul Anim'est, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus