martie 2011
Canin Félin
În urma unei rezidenţe de creaţie pe care a obţinut-o la Institutul Cultural Român din Paris, Eugen Jebeleanu a regizat spectacolul de teatru non-verbal Canin Félin care reuneşte o trupă de actori româno-francezi. Reprezentaţiile care au avut loc la Paris pe 25-26 februarie 2011 la Teatrul Palatului Béhague au fost un adevărat succes, reprezentând o trambulină pentru viitorul creaţiei. Godot Cafe Teatru din Bucureşti găzduieşte piesa Canin Félin pe 30, 31 martie şi 1 aprilie 2011.

Canin Félin constituie o călătorie iniţiatică într-un univers fantastic. Cinci fiinţe umane pure învaţă de la un maestru ce înseamnă civilizaţia modernă, jucându-se cu conceptele de timp, natură, dragoste, distrugere, sex sau artă. Sunt dependenţi unul faţă de celalălt şi creează în final un unic personaj cu o forţă motrice comună: suntem cu toţii rezultatul experienţelor noastre senzoriale.

"Proiectul meu pentru rezidenţa de creaţie, Canin Félin, este un spectacol viu, debarasat de orice element care ar putea restrânge comunicarea şi libertatea relaţiilor umane. El propune descoperirea unui vocabular al mişcării", spune Jebeleanu.

Trei actori români şi trei francezi încarnează personajele fantastice din Canin Félin: Yann Verburgh, Victoria Răileanu, Vlad Mihu, Codrina Pricopoaia, Aure Rodenbour şi Xavier Debeir-Lacaille. Scenografia a fost realizată de Velica Panduru (http://velicapanduru.com/)

Compania de teatru 28 şi Godot Cafe Teatru
Canin Félin
Regia: Eugen Jebeleanu