martie 2011
Balkanic Twist, 2011
A Hawk and a Hacksaw vine tocmai din New Mexico să petreacă şi să celebreze spiritul balcanic alături de noi. Nu o să vedeţi în concertul lor efecte speciale, nici jocuri de lumini, dar o să fiţi martorii unei construcţii grandioase şi halucinante de sunete şi ritmuri sârbeşti, româneşti şi greceşti, o adevărată beţie a muzicii cântată cu pasiune şi vitalitate. Americanii au cântat cu Beirut şi Portishead şi muzica lor este influenţată în mare parte de Romica Puceanu. În deschiderea concertului, pictorul Paul Hitter crează personajele hipnotice în tablourile sale, într-o expoziţie care va completa printr-o explozie de culoare noaptea balcanică de la Godot Café - Teatru, pe Blănari 14.

Cuplul din care este compusă formaţia A Hawk and a Hacksaw, Jeremy Barnes şi Heather Trost, a mai fost în România, ţară a carei cultură, o spun chiar ei, le-a influenţat profund muzica.
 
"Romica Puceanu este cântăreaţa din România care ne-a influenţat cel mai mult. Dar îi ascultăm cu plăcere şi pe mulţi alţii.", spun cei doi americani. "Am stat în România aproape 2 săptămâni şi am avut ocazia să vizităm Bucureştiul şi cam toată zona Ardealului. Ne-a plăcut foarte mult şi de abia aşteptăm să ne întoarcem." Cei de la A Hawk and a Hacksaw mărturisesc că ceea ce îi inspiră cu adevărat în muzica lor sunt călătoriile. "Ne plac oamenii veseli şi ne place să petrecem alături de ei. Totuşi, cea mai tare petrecere la care am fost eu s-a întâmplat în copilărie", spune Jeremy Barnes. "Aveam 5 ani şi părinţii mi-au adus un clovn pe care îl chema Farfo şi care facea trucuri magice."
 
Concertul trupei americane A Hack and a Hacksaw are loc cu ocazia lansarii noului lor disc,  Cervantine. Albumul anterior, The Way the Wind Blows, lansat în 2006, este parţial înregistrat în satul Zece Prăjini şi conţine piese alături de celebra Fanfară Ciocârlia. A Hawk and A Hacksaw au participat la o serie de festivaluri cunoscute, cum ar fi All Tomorrow's Parties Festival, Roskilde (Den), Pitchfork Music Festival, The Calgary Folk Fest, Wellington Arts Fest (N.Z.). De asemenea, ei au mers în turneu cu Wilco, Calexico, Andrew Bird, of Montreal, Beirut şi Portishead.
 
http://www.ahawkandahacksaw.net
 
În deschiderea concertului, Paul Hitter vă aşteaptă să vă prindeţi în horă cu personajele hipnotice din tablourile sale, într-o expoziţie care va completa printr-o explozie de culoare noaptea balcanică de la Godot.
 
Evenimentul va începe la ora 21. Biletele, în valoare de 30 de lei, în picioare şi 50 de lei, la balcon, vor putea fi cumpărate în cele două seri Balkanic Twist, la intrarea Godot Café - Teatru, pe Blănari 14 (în centrul vechi).

Ascultă Espanola Kolo from Carvantine o piesă semnată A Hawk And A Handsaw aici.

Balcanic Twist are loc in perioada 8-9 aprilie 2011 la Bucureşti şi îi aduce împreună pe artiştii A Hack and a Hacksaw, Shukar Collective, Dj Vasile şi pictorul Paul Hitter. Muzică şi pictură, dans şi băutură şi o petrecere de două zile, pe care o s-o ţineţi minte toată viaţa.

Evenimentul este organizat de OneDay şi Godot Café - Teatru, cu sprijinul Radio Guerrilla. Parteneri: Dilema Veche, Feeder, Decât o Revista, BestMusic, Neaparat.ro, Modernism.ro, Liternet.ro, Veioza Arte, Metropotam, iConcert şi Kamikaze.

Godot Café-Teatru păstrează fizionomia unui teatru clasic, fiind singurul cu această structură din Bucureşti. Este un loc gândit cu suflet, cu scenă, cu pian şi în care la bar lucrează studenţi la actorie. Un spaţiu în care pur şi simplu te simţi bine. În fiecare seară pe scena Godot se joacă piese de teatru, au loc concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiecţii de film sau expoziţii de fotografie. Deschis la sfârşitul anului trecut, Godot a adus de la început artişti care au susţinut spectacole cu sala plină. Dintre ei, Amaro Del (din Serbia, în cadrul turneului In Quest for the Gipsy Soul of the World), Nightloosers - Hanno Hoefer, Marius Mihalache, Irina Sârbu, Teodora Enache, Şuie Paparude, alături de piese de teatru ca Bullets over Lipscani, după texte de Woody Allen, Cu(cu)ienfrunte, un two man show cu Radu Iacoban şi Tudor Istodor, după texte de Eric Bogosian, Gunoierul lui Mimi Brănescu, No One, de Carmen Vioreanu, cu Răzvan Fodor, Adrian Ştefan, Paul Dunca şi Alexandru Secăreanu şi spectacolele de improvizaţie sau stand-up comedy ale deja "clasicilor" Micuţu, Bobo, Cătălin Neamţu, Tania Popa. Din 29 ianuarie 2011, Godot inaugurează şi clubul "Sub scenă". Totul la Godot Café-Teatru se petrece în atmosfera caldă a unei cafenele boeme cu iz interbelic, care deschide fiecare dintre dimineţile de pe Blănari 14.
Mai multe detalii despre eveniment aici.

 
Contact: Echipa Godot |0751 224 222 |Rezervări: 0736 41 42 44| 021.316.16.82 | [email protected] | godotcafeteatru.ro 

Cu: A Hack and a Hacksaw, Shukar Collective, Paul Hitter (pictor)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus