aprilie 2011
Festivalul George Enescu 2011
Cunoscutul specialist al muzicii baroce, Ton Koopman, începe o colaborare de trei ani cu Cleveland Orchestra. În această perioadă, Ton Koopman va dirija numeroase concerte şi va susţine cursuri anuale de măiestrie cu studenţii din Case Western Reserve University şi Cleveland Institute of Music.

Din programul stabilit pentru următorii ani, bate la uşă Festivalul Baroque and Beyond, desfăşurat în perioada 28 aprilie - 8 mai 2011. Aici, Koopman conduce unele dintre rarele concerte în care Cleveland Orchestra abordează lucrări de Carl Philipp E.manuel Bach. Simfonii de Haydn, muzică de Händel şi J.S. Bach completează repertoriul din festival. Tematica va fi "trecerea de la perioada barocă la stilul clasic", iar aceasta se va reflecta de asemenea în cursul de măiestrie ţinut cu ansamblul de studenţi Case / CIM Baroque Orchestra, în prezentarea lui Ton Koopman din cadrul concertului educativ Musically Speaking şi în discuţiile cu publicul din finalul "recitalului solo de claviaturi" al artistului. Amintim că Ton Koopman este un organist şi un clavecinist foarte apreciat.

Nu uitaţi că în curând îl vom putea vedea şi în România, la concertele din 15, 22, 23 şi 24 septembrie 2011. Pentru mai multe detalii, vizualizaţi programul festivalului pe site-ul http://www.festivalenescu.ro/program.



Descarcă programul Festivalului Enescu, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus