aprilie 2011
Comunicate de presă - concerte
Clubul Control, suporter al proiectelor muzicale din zona alternativa, indie si electro, va găzdui vineri, 15 aprilie 2011, două live act-uri spectculoase si inedite pentru scena românească.

Show-ul se dezlănţuie cu performance-ul trio-ului electronic Loco Star, al patrulea eveniment din cadrul proiectului New.Pl., iniţiat de Institutul Polonez şi ArtVault.

Loco Star îmbină sunete specifice muzicii electronice pe mai multe nivele, construind în primul rând un anasamblu ritmic ambiental cu multe influenţe jazz, dar şi de club, plasându-i în zona alternative-pop, deşi ei preferă eticheta de "sensual ambient"


Loco Star are în componenţă nume cu o experienţă semnificativă pe scena alternativă poloneză. Liderul Tomek Zietek (trompetă, synth, sampler) este cunoscut şi ca membru Pink Freud. Vocea neobişnuită îi aparţine lui Marsija, cunoscută la rândul ei pentru numeroase colaborări cu artişti hip-hop, dar şi din zona jazz-ului modern polonez. Trio-ul este completat de basistul GrandPat, fost membru al Homosapiens şi actualmente implicat şi în Silver Rocket.

Mix-ul dintre percuţia naturală şi cea electronică, melodicitatea bass-ului şi charisma vocii sunt elementele distinctive care i-au adus pe Loco Star pe numeroase scene din Polonia şi Europa şi le-au adus concerte în deschiderea francezilor de la Air şi participarea la numeroase festivaluri (Open'er, etc)

Concertul Loco Star face parte din New.pl, proiect care cu sprijinul clubului Control şi-a propus să aduca in Bucureşti evenimente dedicate unora dintre cei mai importanţi artişti ai scenei alternative culte din Polonia: Pati Yang, Kino Oko, Dagadana şi Loco Star.

Proiectul este realizat de Institutul Polonez din Bucureşti şi ArtVault, în colaborare cu Club Control, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea Institutului Polonez.

Seara va continua cu concertul SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM în cadrul proiectului NuSoundz, inaugurat de către One Event în luna martie şi cuprinzând o serie de evenimente cu artişti internaţionali din zona alternativă, indie şi electro.


SPOEK MATHAMBO & MSHINI WAM vin la NuSoundz Session 2 din Africa de Sud, aducând cu ei sonorităţi unice de afro-funk zulu-dubstep, post-punk techno sau african-electrorap. După ce şi-au câştigat notorietatea în Statele Unite, SPOEK MATHAMBO vor ajunge în Europa în această primăvară pentru turneul ce promovează albumul de debut Mshini Wam şi vor concerta în premieră în România, la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Intrare: 25 lei

Clubul Control se află pe Str. Academiei, nr. 19, în Pasajul Victoria, intrarea dinspre facultatea de Arhitectură.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus