aprilie 2011
Festivalul de film East End, Londra, 2011
Filmul Principii de viaţă, al doilea lungmetraj regizat de Constantin Popescu, va avea premiera britanică în cadrul festivalului de film East End din Londra. Proiecţia de joi, 28 aprilie 2011, la Cineworld, a deschis secţiunea Focus pe România şi a fost urmată de o sesiune de întrebări şi raspunsuri cu actorul Vlad Ivanov. 
 
Festivalul East End s-a deschis miercuri, 27 aprilie 2011, cu filmul The Libertines: There Are No Innocent Bystanders, de Roger Sargent. Gala a avut loc în prezenţa regizorului, a membrilor formaţiei şi a unui public tânăr şi extrem de entuziast. Directoarea festivalului, Alison Poltock, a subliniat în discursul de deschidere importanţa secţiunii româneşti din acest an, considerând-o un un punct de atracţie al festivalului.
 
Focus pe România cuprinde un program consistent de proiecţii şi evenimente speciale româneşti, la care vor participa regizori importanţi, actori, critici de film sau muzicieni. La invitaţia ICR Londra, Bogdan George Apetri, Monica Bîrlădeanu, Marian Crişan, Mihai Fulger, Radu Muntean, Bobby Păunescu şi Andrei Ujică vor răspunde întrebărilor publicului şi vor participa, de asemenea, la un panel despre noul cinema românesc. Proiectul face parte dintr-o serie menită să promoveze filmul românesc contemporan în 2011, deschisă la Belfast în ianuarie, continuată la Dublin în februarie şi care va mai cuprinde două proiecte similare, organizate la Reykjavik şi Edinburgh.
 
Secţiunea românească include şi un eveniment muzical româno-britanic de amploare, Transylmania, ce va avea loc într-unul dintre cele mai cunoscute cluburi londoneze, Village Underground. Capul de afiş al serii este formaţia Urma, alături de Addictive TV, Nico de Transilvania şi DJ Si Begg.

Programul detaliat al evenimentelor:
 
 Joi, 28 aprilie 2011
Ora 20.30: Principii de viaţă,
urmat de Q&A cu actorul Vlad Ivanov; precedat de scurtmetrajul Strung love

 Vineri, 29 aprilie 2011
Ora 17.00: Morgen, urmat de Q&A cu regizorul Marian Crişan; precedat de scurtmetrajul Grand Cafe
Ora 20.30:
 Periferic, urmat de Q&A cu regizorul Bogdan George Apetri şi actriţa Ana Ularu; precedat de scurtmetrajul Colivia

 Sâmbătă, 30 aprilie 2011
Ora 18:00: Out of the Present, urmat de Q&A cu regizorul Andrei Ujică
Ora 20:00: Silent cinema Manasse + Minima
Ora 20:30: Transylmania - concert Urma, Addictive TV, Nico de Transilvania şi DJ Si Begg

 Duminică, 1 mai 2011
Ora 17:00: Marţi, după Crăciun, urmat de Q&A cu regizorul Radu Muntean; precedat de scurtmetrajul Stopover
Ora 19:30: Masă rotundă Cinema Romania Now


 Luni, 2 mai 2011
Orele 12:00-18:00: Proiecţii de scurtmetraje şi documentare româneşti în peste 100 de locuri din estul Londrei

 
Programul Focus pe România este organizat de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu East End Film Festival.
 
Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk şi www.eastendfilmfestival.com

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus