mai 2011
Othello şi prea iubita lui Desdemona
Pe data de 2 mai 2011, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor - Sala studio "Lajtha László" va avea loc premiera-eveniment a stagiunii 2010-2011 de la Teatrul de Mişcare Studio M din Sfântu Gheorghe: Othello şi prea iubita lui Desdemona, scenariul şi regia fiind semnate de Mihai Măniuţiu.
 
Othello este o poveste năucitoare, tragedia omului indus în eroare, în care ni se dezvăluie straturile cele mai ascunse ale naturii umane, secretele fascinante şi totodată înfiorătoare ale sufletului uman. Aceste relaţii pasionate, puternice, într-un anumit sens chiar romantice, sunt transformate de uneltele care stau în puterea unei trupe de teatru fizic, în relaţii clare, accesibile modului de gândire contemporan.
 
"Am dorit să fac, împreună cu Péter Uray şi excelenta trupă de la M Studio, un spectacol în care tragedia şi comedia nu se resping, ci, dimpotrivă, se atrag una pe cealaltă. Un spectacol în care comicul dă naştere dramei, iar drama are profunde ecouri burleşti. Precum la Shakespeare. Precum în filmele comice mute. Am dorit să facem un spectacol care se întreabă ce este adevărat şi ce este iluzie în iubire, şi care caută emoţia tocmai în răsturnările neaşteptate de situaţii care transformă adevărul în minciună şi minciuna în adevăr. Un spectacol despre transformarea unei pasiuni arzătoare în contrariul ei (rizibil şi totodată teribil): gelozia oarbă. Un spectacol despre oricare dintre noi - în vremuri de criză. Un spectacol în care râsul face casă bună cu tristeţea." (Mihai Măniuţiu)
 
Cu această nouă premieră, Studio M continuă seria Shakespeare, care a debutat cu spectacolul Romeo şi Julieta şi a continuat cu Hamlet, spectacol care a stârnit un adevărat val de cronici entuziaste la Festivalul Naţional de Teatru, 2010.
 
Premiera va beneficia de supratitrare în limba română.
Următoarele spectacole vor avea loc pe 5 şi 6 mai 2011, orele 18.00, în cadrul Zilelor "Sfântu Gheorghe".

Othello şi prea iubita lui Desdemona
după tragedia lui William Shakespeare
tragicomedie pentru vremuri de criză

Regia: Mihai Măniuţiu
Scenariu: Mihai Măniuţiu
Coregraf: Péter Uray
Dramaturgia: Imola Márton
Scenografia: Adrian Damian
Muzica: Şerban Ursachi
Distribuţie:
Othello - András Györgyjakab
Desdemona, soţia lui Othello - Enikő Györgyjakab
Cei trei Iago - Péter Dávid, Attila Nagy, László Szekrényes
Emilia - Emília Polgár
Bărbat - László Bajkó
Femeie - Eszter Nagy
 
Rezervări de bilete:
tel: 0729-016701; e-mail: [email protected]
De: după William Shakespeare Regia: Mihai Măniuţiu Cu: Andras Gyorgyjakab, Eniko Gyorgyjakab, Peter David, Attila Nagy, Laszlo Szekrenyes, Emilia Polgar, Laszlo Bajko, Eszter Nagy

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus