februarie 2012
Festivalul de Film Documentar One World România, 2012
Cel de-al 4 atelier de film documentar organizat în timpul Festivalului One World Romania 2012 este dedicat rolului montajului în realizarea documentarelor destinate publicului internaţional. Stefan Paruch, monteur şi colaborator al Şcolii Wajda din Polonia, se alătură Leenei Pasanen (ex-commissioning editor, Finlanda) şi lui Stefano Tealdi (producător, Italia).
 
Cei trei experţi vor conduce un atelier intensiv de două zile la Centrul Ceh şi vor lucra cu două grupe: un grup format din participanţii care au deja material filmat şi montat (fie şi provizoriu) şi un grup de participanţi cu proiecte aflate în dezvoltare. Cele două grupe se vor reuni pentru a discuta aspectele generale legate de prezentare şi de marketing.
 
Docs that Travel se va concentra pe structurarea unei naraţiuni prin montaj. Astăzi, multe televiziuni doresc să vadă un rough cut înainte de a lua o decizie. Şi este nevoie de mai mulţi coproducători pentru a finanţa un documentar care va călători în mai multe ţări şi va fi accesibil mai multor culturi. De aceea, dacă vrem să supravieţuim făcând filme, este necesar să înţelegem criteriile pieţei internaţionale.
 
Docs that Travel / Documentare pentru Piaţa Internaţională este singurul atelier de film documentar organizat la Bucureşti.
 
Lucrările se vor desfăşura în limba engleză. Cei interesaţi trebuie să se înscrie până la data de 6 martie 2012, inclusiv. Vor fi acceptaţi 6 participanţi cu material filmat precum şi 12 participanţi cu proiecte. Se va percepe o taxă de participare de 120 lei pentru proiectele selectate.
 
Trimiteţi un sinopsis de o pagină, CV-ul în limba engleză şi un scurt text despre stadiul în care se află proiectul (dacă există material filmat, şi/sau montat), la următoarea adresă: [email protected]. De asemenea, cei care doresc să participe la sesiunea de rough cuts trebuie să încarce minimum 5 minute de material sau un trailer (pe vimeo sau pe youtube şi să trimită linkul cu parola).
 
Este necesară prezenţa continuă la programul integral al atelierului.
 
Atelierul este organizat de "Documentary in Europe" (Italia) şi Asociaţia DocuMentor (Romania), în asociere cu Festivalul One World Romania, cu sprijinul Programului Media al Comunităţii Europene.
 
Pentru mai multe informaţii, vă stăm la dispoziţie.
Mirona Radu - [email protected] / 0726694435
Web: http://www.docu-mentor.ro
Descarcă broşura One World Romania, 2012 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus