mai 2011
Festivalul TIFF 2011
În cei nouă ani de existenţă ai TIFF-ului, zeci de mii de spectatori, clujeni şi nu numai, au adunat numeroase amintiri preţioase despre festival, despre proiecţiile şi evenimentele lui, despre oamenii pe care îi întâlnesc la Cluj, despre modul în care oraşul se transformă, în fiecare an, de-a lungul celor zece zile de festival. Publicul alege TIFF pentru filmele selecţionate, pentru atmosfera explozivă din prima şi până în ultima zi a festivalului, pentru petreceri, concerte, expoziţii, discuţii informale cu personalităţi de marcă ale cinematografiei, pentru workshop-uri cu tematici variate. Toate acestea alcătuiesc, de-a lungul unei ediţii TIFF, o experienţă de neuitat.

Toţi cei prezenţi la Cluj Napoca, în perioada 3 -12 iunie 2011, vor trăi propriul film la TIFF. Un film care va cuprinde vizionări de filme de calitate, întâlniri numeroase, muzică până în zori de zi. Un film pe care vor avea şansa să îl prezinte la ediţia viitoare a festivalului.


Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Sony, lansează un concurs special dedicat celei de-a zecea ediţii TIFF: experienţa spectatorului la festival va deveni film. Toţi cei ce doresc să surprindă în imagini momentele trăite la TIFF 2011, au şansa să o facă folosind o cameră de filmat profesionistă, pe care o pot câştiga demonstrând că experienţa lor la TIFF, din ediţiile precedente, a fost una inedită. Până pe data de 31 mai 2011 ei trebuie să trimită un text de o pagină, în care să îşi povestească experienţa TIFF de până acum.

Zece autori vor deveni câştigătorii unor camere de filmat Sony, cu ajutorul cărora vor putea să filmeze pe parcursul celor zece zile ale TIFF 2011, experienţa din acest an. Materialul brut va fi apoi montat, împreună cu un regizor cunoscut, iar toate cele 10 filme realizate îşi vor avea premiera în apropierea TIFF 2012. Trei dintre ele vor deveni câştigătoare, în urma voturilor online ale publicului, vor fi proiectate în cadrul TIFF 2012, iar realizatorii lor vor deveni invitaţi de onoare ai ediţiei din 2012, prin obţinerea unor acreditări VIP.

Toţi cei interesaţi să transpună în imagini experienţa TIFF 2011 sunt aşteptaţi să se înscrie în concurs, prin trimiterea textului de o pagină la adresa [email protected], până la data de 31 mai 2011

Descarcă programul TIFF, 2011 aici..



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus