iulie 2011
Mine vaganti
Mine Vaganti / Cine zice, ăla este! este o comedie italienească despre doi fraţi homosexuali şi o familie conservatoare, în care adevărurile ies la suprafaţă când te aştepţi mai puţin. Se pare că singurul lucru mai complicat decât dragostea este familia. Regizat de Ferzan Ozpetek (câştigător al Globului de Aur), cu Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo şi Alessandro Preziosi, filmul a fost succes de box-office în Italia şi a avut premiera în 2010 în cadrul Festivalului de film de la Berlin. În iunie 2011 pelicula a fost prezentată la Cluj, la TIFF. În prima săptămână în cinematografele din România (8-14 iulie 2011), filmul va rula în Bucureşti (Studio, Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni), iar în a doua săptămână (15-21 iulie 2011) va fi prezentat în Bucuresti (Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni) şi Constanţa (Cinema City), urmând ca mai departe să ajungă în toată ţara, distribuit de Independenţa Film.

Povestea. Tommaso este cel mai tânăr membru al unei familii numeroase, care produce paste făinoase în Puglia. Familia Cantone înseamnă Stefania, mama, o femeie iubitoare, prinsă în convenţiile clasei de mijloc; un tată irascibil, Vincenzo, care are speranţe mari pentru copiii săi; excentrica mătuşă Luciana; bunica rebelă, care încă tânjeşte la dragostea ei pierdută; Elena, sora lui Tommaso, o gospodină frustrată, şi Antonio, fratele lor, care lucrează la fabrica de paste făinoase.

Astăzi, clanul s-a adunat la o masă festivă în familie pentru a sărbători predarea conducerii fabricii lui Antonio. Nimeni nu bănuieşte că Tommaso s-a hotărât să profite de prezenţa tuturor pentru a-i anunţa că este homosexual. Atmosferă festivă, familia aşezată în jurul mesei, este momentul ca Tommaso să mărturisească, însă Antonio îl întrerupe brusc: spre surprinderea tuturor şi groaza generală a familiei, Antonio face o confesiune - este homosexual.

În culmea furiei, Vincenzo îl dă afară din casă pe Antonio, primul său născut şi succesorul lui la fabrica de paste, care se pare că iubeşte bărbaţii, şi jură să nu mai aibă nimic de-a face cu el vreodată. După care Vincenzo se prăbuşeşte în faţa familiei sale rămase fără cuvinte.

Conducerea fabricii cade pe umerii lui Tommaso, care avea cu totul alte planuri, îi era dor de iubitul său si de viaţa lor la Roma, însă cum ar putea mărturisi familiei şi partea lui de adevăr, fără să îi pună tatălui său viaţa în pericol?

Vizita-surpriză a prietenilor lui de la Roma va scoate la suprafaţă secretele familiei, unele total şocante, în această comedie caldă şi emoţionantă.
 
Despre Ferzan Ozpetek, regizor
Născut în 1959, la Istanbul, regizorul Ferzan Ozpetek pleacă în 1976 la Roma pentru a studia istoria filmului. S-a educat ca regizor de film şi, ulterior, a colaborat cu grupul Living Teather. A urmat o perioadă în care a fost asistent de regie, în special pentru producţii de televiziune. Filmul său de debut, Il bagno turco, a rulat în cadrul Quinzaine des Réalisateurs, la Cannes, în 1996 şi a devenit un succes internaţional. Al treilea său lungmetraj, La fate ignorante, a fost selecţionat pentru Competiţia oficială a festivalului de la Berlin, în 2001, a câştigat trei Globuri de Aur, urmate de Premiul pentru cel mai bun film la New York Gay and Lesbian Film Festival şi a fost pe primele locuri în box-office-ul italian.

Pornind de la scenariul scris de Buch Ivan Cotroneo şi Ferzan Ozpetek, Cine zice, ăla este! a fost produs în Italia de compania Fandango, în colaborare cu Rai Cinema şi Apulia Film Commission, în 2010. În România, Cine zice, ăla este! este distribuit de Independenţa Film, casa de distribuţie care, din septembrie 2011, va aduce şapte dintre filmele premiate sau care au făcut parte din competiţia oficială Cannes 2011.
 
contact:
anca romanescu | pr | 0727 731 552 | 0751 224 222 | [email protected]

Trailerul românesc se poate vedea aici.




Regia: Ferzan Ozpetek Cu: Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Ennio Fantastichini, Lunetta Savino

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus