Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Din dragoste cu cele mai bune intenţii

Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, cea mai bună regie şi pentru cel mai bun actor la Locarno

august 2011

Lungmetrajul Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, scris şi regizat de Adrian Sitaru, a câştigat două premii importante la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Locarno, care s-a încheiat la sfârşitul acestei săptămâni. Juriul competiţiei oficiale, prezidat de producătorul de film portughez, Paulo Branco, a decis ca Adrian Sitaru să primească Premiul pentru cea mai bună regie, iar actorul Bogdan Dumitrache a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal.

Din dragoste, cu cele mai bune intenţii este cel de-al doilea succes al regizorului Adrian Sitaru la Locarno, după ce scurtmetrajul său, Valuri, a câştigat în 2007 Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow. La festival au fost prezenţi regizorul Adrian Sitaru, actorii Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Alina Grigore, producătorul Ada Solomon, co-producătorul Monica Lăzurean-Gorgan şi directorul de imagine Adrian Silişteanu.

Din dragoste cu cele mai bune intenţii spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex iese de pe făgaşul normal. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi evenimente surprinzătoare. Încercând să gestioneze situaţia ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el îşi imaginează noi scenarii în care mama lui ar putea fi rănită. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli şi totul din dragoste, cu cele mai bune intenţii.

Bogdan Dumitrache este absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucureşti şi s-a afirmat mai ales pe marele ecran. În numai 6 ani de carieră, Bogdan a jucat în câteva dintre cele mai titrate lung şi scurtmetraje ale momentului: Trafic, regia Cătălin Mitulescu, Moartea domnului Lăzărescu, regia Cristi Puiu, Tramvaiul Andreei, regia Alex Iordăchescu, Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii, regia Cătălin Mitulescu, Lecţia de box, regia Alexandru Mavrodineanu, Portretul luptătorului la tinereţe, regia Constantin Popescu şi Captivi de Crăciun, regia Iulia Rugină.

Adrian Sitaru este regizor, scenarist şi producător. Lungmetrajul său de debut, Pescuit sportiv, a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi Marele Premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

Din dragoste, cu cele mai bune intenţii este o producţie Hi Film în co-producţie cu Cor Leonis Films şi 4Proof Film în asociere cu Movie Partners in Motion, realizat cu sprijinul Eurimages, CNC, TVR, Zenith Media, Vision Team, Saint Audio Studio, Teleclub, Cityplex, See Cinema Network, Centrul Cultural Maghiar, Furniture Design, cu participarea HBO România.

Filmul a fost dezvoltat în cadrul secţiunii Cinéfondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, Binger Lab, Sofia Meetings, Cinemart.

Din dragoste, cu cele mai bune intenţii va ajunge pe marile ecrane din România în această toamnă, fiind distribuit de Parada Film.

Toate articolele despre Din dragoste cu cele mai bune intenţii

Sageata Alte linkuri: imdb.com

Din teamă, cu cele mai bune intentii - Din dragoste cu cele mai bune intenţii, Mihai Brezeanu
 10 ani cu filmul românesc. Episodul 11 - Anul 2011, Iulia Blaga