august 2011
Festivalul de teatru Undercloud, 2011
Te iubesc! Te iubesc! este făcut după piesa lui Dumitru Solomon Zăpezile de altădată. Este o comedie romantică scrisă în 2003, montată pe foarte multe scene din ţară, în teatre de repertoriu.

Proiectul a pornit de la unul dintre actori care mi-a propus textul. Nu era genul de poveste care să mă ardă. Dar m-a provocat extrem prin superficialitate şi prin libertatea pe care mi-a lăsat-o, prin ceea ce aş fi putut să scot ca regizor din acel text. Iar dacă citeşti piesa şi apoi vezi spectacolul, vezi diferenţa. E un text simplu, care aparent nu dă teme, nu are straturi, nu pune mari probleme existenţiale. În schimb am râs la repetiţiile acestui spectacol cum n-am râs niciodată la nicio repetiţie, mi-a făcut plăcere, m-a relaxat - ceea ce cred că se întâmplă şi cu spectatorii acestui spectacol.

Este cea mai facilă piesă pe care am făcut-o şi singura care nu mi-a dat nicio bătaie de cap. Ca regizor ai nevoie şi de extrema asta. Măcar o dată. Nu pot monta numai Oscar şi Tanti Roz, Scaunele, 7 blesteme, Pescăruşul Jonathan Livingstone deşi dacă aş avea un spaţiu al meu numai spectacole din astea aş face.

Te iubesc! Te iubesc! e făcut cu bani de-acasă. A pus fiecare bani pentru producţie, pentru decor, costume. I-am recuperat ulterior din încasările pe bilete, dar atunci când am pornit la drum, în 2007, am pornit total pe cont propriu. Singurul care ne-a sprijinit cu afişe şi promovare a fost Călin Husar, managerul din Lăptaria Enache unde am jucat spectacolul până în martie 2011, când s-a închis Teatrul Naţional. În rest, tot ce am făcut pentru acest spectacol, am făcut noi singuri. Eu împreună cu scenografa (Adina Mastalier) şi cu cei 4 actori: Manuela Hărăbor, Corina Moise, George Corodeanu, care a plecat în Anglia şi a fost înlocuit de curând cu Liviu Romanescu, şi Alexandru Grigore. În Festivalul din 2010 a fost singurul spectacol care s-a jucat de două ori. Erau atât de mulţi spectatori care vroiau să vadă piesa, încât în aceeaşi seară am jucat de două ori. Spectacolul are succes la un public larg. În concluzie, printre un Bach sau un Pink Floyd ai nevoie şi de Bobby McFerrin. (text de Chris Simion, regizor)

Notă: Te iubesc! Te iubesc! se joacă luni, 29 august, la ora 19, în deschiderea Festivalului Undercloud, de la Muse - Teatrul de pe Lipscani (str. Lipscani, nr. 53).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus