august 2011
O nouă zi de Stufstock a început pe 23 august 2011 cu workshopul de fotografie. Tema centrală, Car Photography, a fost prezentată de Dan Beşliu, un mare iubitor de maşini, raliuri şi evenimente auto. Acesta i-a invăţat pe cei prezenţi  pe terasa de la Bibi Bistro secretele unui fotograf de succes: cine publică imagini cu maşini, ce fel de imagini se cer la un drive test sau la un story şi cum se poate câştiga o relaţie perfectă fotograf-editor.

 

Atmosfera de la Rockschool s-a menţinut la cote înalte pentru toţi iubitorii de muzică. Cei mai fericiţi au fost elevii rock, fiind  Graduation Day, ceea ce a însemnat o alianţă profesori-elevi pentru noi concerte reuşite. Distracţia a continuat cu un workshop de tobe, chitară şi bass spre încântarea publicului aflat pe terasa "Roata", ceea ce a atras şi mai mulţi "fani". Numai bine, întrucât a avut loc o sesiune de lecţii deschise cu publicul, unde orice curios, dornic de ceva nou, a putut învăţa tehnici de bază la instrumentul dorit, bucurându-se de celebritate, măcar pentru cateva minute. Seara a continuat cu proiectul celor de la Romano ButiQ. Veteranul muzicii electronice în România, Dj Vasile a încălzit atmosfera de la "Roata" prin muzică lăutarească combinată cu ritmuri de drum`n`bass, dub şi dubstep.
 
Cine a dorit teatru, teatru a primit. Hai să facem sex, în regia lui Felix Crainicu, un spectacol  după piesa lui Valentin Krasnogorov, a furat publicul din valurile mării şi l-a aşezat pe băncile de la "Corsarul". Spectacolul ilustrează într-o manieră tragicomică  societatea modernă, unde toţi sunt egali, la lipsa de cultură, singurul subiect care interesează, cărora tuturor le place şi pe care toţi îl înţeleg este sexul.


Am aflat câteva detalii din spatele show-ului -piesa nu este o traducere exactă a textului original, fiind o reinterpretare şi readaptare, cu ideile regizorului rus la bază, ceea ce a condus, evident, la plata unor drepturi de autor. Publicul din Vamă s-a putut considera norocos, deoarece a fost prima oară când specatacolul s-a jucat în afara capitalei.
 
Seara a continuat cu o selecţie de filme şi scurt-metraje româneşti în curtea "La Frontiera". Spectatorii, de asemenea, intr-un număr surprinzător de mare, au urmărit Bună! Ce faci? de Alexandru Maftei, Dacia, dragostea mea - scurtmetraje prezentate şi la festivalul de la Cannes, Timishort şi Muzica în sânge - proiect Romano ButiQ.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus