august 2011
Atelierul de scenaristică Secvenţe, 2011
În cadrul primei sesiuni de lucru a Atelierului de Scenaristică Secvenţe vor fi următoarele cursuri deschise publicului:

1. Curs pe tema Între realitate şi ficţiune susţinut de regizorul şi scenaristul Marian Crişan - 10 septembrie 2011, ora 10.00 AM

2. Studiu de caz al filmului A fost sau n-a fost? susţinut de regizorul şi scenaristul Corneliu Porumboiu - 12 septembrie 2011, ora 10.00 AM

Ambele cursuri vor dura aproximativ două ore şi se vor desfăşura la sediul partenerului principal al atelierului, SAGA FILM, strada Dimitrie Racoviţă, nr. 8, sector 2, Bucureşti. Taxa de participare: 50 RON/curs, în limita locurilor disponibile.

Dacă doriţi să participaţi la unul sau ambele cursuri în calitate de observator, organizatorii vă roagă să vă confirmaţi prezenţa printr-un un mesaj la adresa: [email protected].

Marian Crişan este câştigătorul premiului Palme d'Or la Cannes Film Festival 2008 cu scurt metrajul Megatron, şi lungmetrajul său de debut Morgen este propunerea României din 2012 la premiul Oscar, la categoria cel mai bun film străin. Morgen a primit premiul pentru cel mai bun regizor, dar şi cel pentru interpretare masculină, obţinut ex-aequo de Andras Hathazi şi Yilmaz Yalcin, la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic 2010. Marian Crişan a primit, în august 2010, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, premiul special al juriului, precum şi premiul ecumenic pentru filmul Morgen. De asemenea, Morgen a fost recompensat cu marele premiu şi premiul publicului la cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film din Europa Centrală, CinEast 2010.

Corneliu Porumboiu este unul dintre cei mai importanţi regizori şi scenarişti ai cinematografiei româneşti contemporane. În 2006 a debutat cu lungmetrajul A fost sau n-a fost? care a devenit unul din filmele de referinţă în cultura cinematografică românească şi i-a adus autorului cel mai important premiu pentru un regizor debutant, un Camera d'Or la festivalul de la Cannes.Următorul său film, Poliţist, adjectiv, a primit recunoaştere la cel mai prestigios festival din Europa, şi a fost distins cu două premii: cel al presei şi premiul juriului de specialitate în cadrul secţiunii Un Certain Regard de la Cannes, 2009.

Atelierul este organizat de Asociaţia culturală SECVENŢE, în parteneriat cu SAGA FILM şi cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Parteneri media: Radio Guerrilla, LiterNet, Cinemagia, Cinefan, Filmreporter, Cinemarx, Port.ro şi Brands & Bears.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus