august 2011
Festivalul George Enescu 2011
Şi în acest an, Orchestrele şi Corurile Radio vor continua tradiţia şi vor participa la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului "George Enescu", cu cinci din totalul celor şase ansambluri: Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio, Corul de Copii Radio, Orchestra de Cameră Radio şi Big Band-ul Radio.
 
Concertul Orchestrei Naţionale Radio va avea loc în data de 15 septembrie 2011, la Sala Palatului, fiind inclus în principala serie concertantă a festivalului, cu lucrări fundamentale ale repertoriului muzical. ONR va aborda două lucrări pe care puţine colective simfonice îndrăznesc să le abordeze la nivel mondial - "Turangalîla" de Olivier Messiaen şi "Catedrala Scufundată" de Debussy. Concertul, dirijat de James Gaffigan, îi va avea ca solişti pe Cynthia Millar - unde Martenot şi Peter Donohoe - pian.
 
Corul Academic Radio, a cărui pregătire a fost realizată de dirijorul Dan Mihai Goia, va concerta în seara de 12 septembrie 2011, tot pe scena Sălii Palatului, sub bagheta dirijorului Valery Gergiev. In programul concertului este inclusă şi Simfonia a III-a de George Enescu, pe care Corul Academic o va interpreta alături de Orchestra Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg.
 
Corul de Copii Radio, pregătit de dirijorul Voicu Popescu, revine pe scena Festivalului, de data aceasta la Sala Radio, în data de 16 septembrie 2011, cu un amplu program, însa va urca şi pe scena Sălii Palatului, alături de corul şi orchestra Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Ghenadi Rojdestvenski, pentru interpretarea piesei Ivan cel groaznic de Prokofiev.
 
Tot în data de 16 septembrie 2011 va evolua şi Orchestra de Cameră Radio, alături de Grigore Leşe şi dirijorul Barrie Webb, într-o lucrare de Mihaela Vosganian. OCR va avea o a doua apariţie, în 19 septembrie, la Ateneul Român, alături de ansamblul Romanian Brass dirijat de Adrian Petrescu.
 
În Piaţa Festivalului "George Enescu" vor putea fi ascultate Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, în data de 10 septembrie 2011 şi Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, în data de 18 septembrie 2011.


Descarcă programul Festivalului Enescu, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus