august 2011
A patra zi de Stufstock în Vama Veche a însemnat şi ultima zi de Rockschool. Vedetele rock ale acestor zile s-au putut bucura încă o dată de Graduation Day, ceea ce a însemnat muzica bună pentru toţi vamaioţii de la "Roata". Au urmat apoi lecţiile de chitară, tobe şi bass pentru doritori  de toate vârstele, de la cei mici la cei mai în vârstă. După workshopul de instrumente, publicul a fost răsfăţat cu o serie de concerte a trupelor Rockschool, împreună cu un jam session.
 
La ora 20:30, marea a ramas fără adepţi, locurile de la terasa "Corsarul" umplându-se pentru a se viziona piesa de teatru Monoloagele vecinului, regie şi interpretare Laurenţiu Bănescu. Acesta a reuşit să creeze o atmosferă deosebită, lejeră, în cadrul intim în care eram cu toţii bineveniţi. Cu o sonorizare ideală şi cu talentul lui Laurenţiu, piesa a demonstat că este mai mult decat o parafrază la bine cunoscuta piesă  Monoloagele vaginului, începând cu un monolog adresat foarte lejer, interpretând diferite tipuri de oameni, şi jucând, în final, propriul rol. Cert e că a reuşit să transmită un mesaj profund într-o manieră extrem de comică.

 

În aceeaşi noapte, începând cu ora 22:00, doritorii de filme de calitate s-au strâns în curtea de la "Frontiera". Seara a fost deschisă cu avanpremiera filmul Visul lui Adalbert, primul lungmetraj al regizorului Gabriel Achim. Lungmetrajul a fost marele câştigător al premiului Baltic Event Best Project Award - la piaţa de proiecte a Festivalului de Film Black Nights de la Tallinn (Estonia), desfăşurat în 2009. Proiectul a mai fost prezentat la Connecting Cottbus 2008, Crossroads Salonic 2009 şi la atelierul de la Angers (Franţa), prezidat de actriţa Jeanne Moreau.


Aceasta a fost încălzirea pentru adevăratul eveniment al serii: Clasic Horror Movie, unde am văzut prima ecranizare a filmului Dracula din 1931 al regizorului Tod Browing, Dementia de Francis Ford Coppola, The Last Man on the Earth, The House on Hunted Hill şi Night of the Living Dead. Proiecţiile au ţinut publicul treaz până spre răsărit.
 
Despre workshopul de fotografie putem spune că lectorul, Cătălin Săvulescu, ne-a dezvăluit secretele unei fotografii care "vinde", tema principală fiind Fotografia de produs. Pasionaţii de artă fotografică au fost răsfăţaţi cu cele mai bune echipamente, indicaţii şi explicaţii de la cei mai buni lectori.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus