Blogul lui Marius Manole / august 2011
Terapie prin sex@gmail.com
De cand îmi amintesc eu de mine, am vrut să ştiu multe lucruri: cine sunt? De unde vin? De ce facem alegerile pe care le facem? Şi multe, multe altele, tot timpul am vrut să cunosc, să ştiu, să trăiesc intens, să mă opresc şi să întreb: ce am simţit când am trăit o experienţă ş.a.m.d.? Şi apoi, s-a întâmplat să-mi placă să fac meseria pe care o fac şi să mă bucur aproape în fiecare seară de experienţele trăite pe scenă, experienţe pe care le trăiam în faţa atâtor oameni. Acest text l-am scris într-un moment în care acumulasem  multe poveşti de la diverse persoane, poveşti triste, poveşti care au schimbat destine şi în toate aceste poveşti era vorba despre neîmpliniri sexuale. Stim cu toţii că energia sexuală este cea mai puternică energie, este energia vitală. Am ascultat poveşti în care femeile erau folosite doar ca obiect de satisfacere.

De ce Terapie prin sex? E un titlu care mi-a venit atunci în minte. În acest text, nu este nimic vulgar. Sunt doar poveşti de viaţă, poveştile unor femei care au suferit. Am încercat să păstrez în ele umorul cu care mi s-au relatat. E un text în care ne regăsim fiecare dintre noi câte puţin.

Am început să joc în bar acum şase ani în urmă, am vrut să trăiesc şi această experienţă şi mi se pare şi acum că e minunată. Eu spun poveştile unor femei care au ales partenerii nepotriviţi, femei care au găsit puterea de a merge mai departe, chiar dacă experienţele au fost urâte. Totul se poate schimba în bine, dacă ne dorim cu adevărat şi ne amintim că avem demnitate şi dreptul la fericire. Sexul este o stare, nu o tortură. Vă propun un text plin de umor, chiar dacă poveştile sunt triste. Toată viaţa noastră e un joc de-a râsu' plânsu'. (Puşa Darie)

Puşa Darie. Este un om care a luptat pentru meseria ei. Uneori agreată de colegi, alteori renegată de ei, Puşa şi-a păstrat credinţa şi a încercat să-şi ducă crucea aşa cum a ştiut ea. Nu a suportat compromisul, nu a vrut să facă concesii. A trăit modest şi nu s-a plâns nimănui. Nu este un artist mai bun decât alţii, este doar mai luptătoare şi vrea mai mult. Toată viaţa a crezut in teatru. L-a iubit şi nu l-a trădat niciodată. Încă de când eram în facultate, m-a luat sub aripa ei şi mi-a dezvăluit secrete, care nu erau împărtăşite de nimeni. O iubesc pe Puşa pentru faptul că vrea mai mult. Dacă nu a fost distribuită, şi-a construit singură un spectacol. A luptat pentru el. Şi acum e la Godot. Vrea să vă cucerească şi pe voi. Vineri, 26 august 2011, am fost acolo şi am avut emoţii mai mari decât ea. Pentru că ştiu că sunteţi exigenţi şi pentru că ştiu, că ea e dependentă de iubirea voastră. Cuvintele mele sunt prea sărace... O iubesc tare mult pe această actriţă şi îmi doresc să o iubiţi şi voi. (Marius Manole)
Regia: Puşa Darie Cu: Puşa Darie

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus