septembrie 2011
Festivalul George Enescu 2011
În calitate de partener al Festivalului George Enescu, Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) vă invită miercuri, 7 septembrie 2011, începând cu ora 19:30 la un eveniment şi clasic şi digital: lansarea aplicaţiei George Enescu pentru iPhone şi prezentarea seriei de concerte "Muzica sec. XXI".

La eveniment vor participa Dan Dediu, Cristian Dinu şi Paul Balogh, iar Gojira va încheia seara cu un Live Dj Set pe teme de muzică clasică. Intrarea este liberă. 

Despre aplicaţia "George Enescu Festival"

"Aplicaţia este un companion mobil al Festivalului, destinată atât spectatorilor cât şi în general celor care doresc să fie mai aproape de atmosfera Festivalului. Le oferă acestora posibilitatea de a afla rapid noutăţile, de a găsi uşor locurile de desfăşurare ale evenimentelor şi de a afla detalii despre seriile de concerte." (Infoideea.ro)

Aplicaţia a fost creată de Infoideea în colaborare cu Artexim, este disponibilă în Apple App Store şi poate fi descărcată gratuit începând de azi.

Despre seria de concerte "Muzica sec. XXI"

Pentru amatorii de muzică nouă, seria "Muzica secolului XXI" indică exact locurile potrivite pentru a afla pulsul vremurilor moderne, postmoderne şi contemporane. Programul este oglinda pulverizărilor care încep din secolul XX şi include o varietate de "şcoli" şi estetici. În acest context, "clasice" ar putea să pară Simfoniile a 4-a şi a 5-a ale lui George Enescu, în orchestraţia lui Pascal Bentoiu, la fel şi nume precum Arvo Pärt, John Adams, Darius Milhaud, Leonard Bernstein. Ne întindem privirile timp de un secol până la numeroase prime audiţii, în special ale compozitorilor români. De altfel, întreaga serie de concerte are ca dominantă aspectul românesc: ansamblurile (Hyperion, Profil, Archaeus, trio Contraste, cvartetul Florilegium, Camerata Regală şi filarmonici din ţară), corurile de cameră, dirijorii (Tiberiu Soare, Cristian Lupeş ş.a.) şi soliştii (Laura Buruiană, Dana Borşan ş.a.).

Invitaţii din străinătate (The London Schubert Players, Ensemble Orchestral de Paris cu Joseph Swensen, Kammarensemble cu Frank Ollu, John Axelrod, Sebastien Rouland şi nu numai) pigmentează repertoriul cu interpretări angrenate în alte obiceiuri. Ceea ce ar putea părea rezervat "specialiştilor", este de fapt o experienţă inedită şi revelatoare pentru orice ascultător de muzică, fiindcă fidelitatea faţă de muzica clasică se completează şi cu aducerea la zi a cunoştinţelor despre destinul actual al acesteia. În muzica nouă stau reverberaţiile trecutului, aşa cum, florile sonore de azi devin rădăcini ale muzicii zilei de mâine.

Descarcă programul Festivalului Enescu, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus