septembrie 2011
Ar fi frumos ca măcar pentru o zi să vină cineva la tine şi să te înlocuiască în momentele grele, să-ţi preia cele mai urâte vise, să participe în locul tău la conversaţiile cele mai neplăcute. Acesta ar fi mesajul spectacolului.

Trei prieteni se gândesc cum să facă rost de bani pentru a-şi recupera un casetofon, pentru a-şi plăti cursurile de respiraţie, pentru a-şi achita o operaţie. Acesta ar fi subiectul piesei.

Puţini oameni ştiu că, atunci când ne-am întâlnit pentru a începe acest proiect, nu se vorbea despre criza mondială, lumea o ducea greu, erau şomeri, dar lucrurile nu erau aşa de triste. Aşa că textul a căpătat noi conotaţii de-a lungul timpului şi e urmărit cu interes chiar şi la 5 ani de la premieră.

Nu e uşor să scapi de vechile obiceiuri. În 2005 când am început să lucrăm cu toţii la acest proiect, noi veneam din teatre de stat, iar spaţiul de joc pe care ni-l alesesem era nou, neconvenţional. Interacţiunea cu publicul a fost cea mai mare provocare.

Noi am încercat, ne-am bucurat şi zic eu că am învins. Am dus teatrul cu noi în multe oraşe şi am cunoscut mulţi oameni minunaţi!

Notă: Spectacolul Şapte zile din viaţa lui Simon Labrosse se joacă marţi, 6 septembrie 2011, ora 21:30, la Muse - Teatrul de pe Lipscani, în cadrul Festivalului de teatru Undercloud, 2011.
De: Carole Frechette Regia: Dan Tudor Cu: Dan Tudor, Mihaela Teleoacă, Marius Dobrogeanu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus