septembrie 2011
Festivalul George Enescu 2011
Pentru că, DA!, mi-au ieşit ieri toate exact aşa cum mi-am dorit, m-am regalat cu câteva ore de somn în plus, aşadar scuzaţi întârzierea!
Nikolaj Znaider, este, până acum, preferatul meu dintre interviurile speciale. 40 de minute de discuţie cu substanţă despre muzică, despre umilinţă, despre binefacerile anonimatului (zice cu modestie el, unul dintre cei mai căutaţi şi cunoscuţi violonişti ai lumii), despre modele, sfârşituri şi începuturi de concert, despre un unic drum continuu.
Voi fi în seara aceasta (9 septembrie 2011) la Sala Palatului. Programul London Symphony Orchestra - Nikolaj Znaider-Saleem Aboud Ashkar e 100% romantic, deci total pe sufletul meu.
Lumea spune că ne-a ieşit bine concertul Madrigalului. A fost multă, multă emoţie. În timpul scurt pe care l-au avut la dispoziţie pentru a se pregăti, madrigaliştii, struniţi de Voicu Popescu, şi-au confirmat şi onorat blazonul. Un bravo cu totul special pentru Răzvan Mazilu şi Monica Petrică! Au creat un moment absolut unic pe o piesă (Fluieraşe şi buciume de Mihai Moldovan) dificilă şi greu de transformat în imagini. Mulţumesc!
Dacă aţi fost în Sala Radio aseară şi v-a plăcut sau nu, daţi-mi oricând un semn pe [email protected].

(Marius Constantinescu este realizatorul Jurnalului la TVR Cultural, difuzat în fiecare seară la ora 21 şi în reluare a doua zi de la ora 12.)

Descarcă programul Festivalului Enescu, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus