septembrie 2011
Noche Bach
Într-o Duminică de ieri - nici nu contează care ieri, pentru că e un ieri pe care o să-l iau cu mine în fiecare zi - am trăit prin toate venele Noche Bach a lui Gigi Căciuleanu. Ţintuită de scaun, cu emoţiile şubrede şi un pântec de cinci luni m-am aşezat într-o lume pestriţă, printre dame cochete şi vârste fragede să trăiesc idei. Ştiam că tot ce vine de la Gigi e trăit şi strecurat prin filtrele lui de om cu aripi. Om cu IDEI. Noche Bach e o simfonie a trupurilor, o desfătare a unui complex minunat de sentimente care-şi face cuib în suflete antrenate de vibraţii zguduitoare. E o nebunie, e plutire, e freamăt şi senzaţii tari de a-ţi dirija corpul într-o întâlnire supremă cu sunetul, cu mişcarea. E o simfonie în alb şi în negru, totuşi plină de nuanţe de A FI. Te ţine în scaun, cu suflul gâtuit, îţi şterge amintiri, te face prezent acolo şi atunci în trupurile balerinilor, în sudoarea lor care dansează în aer perfect împrăştiată.
 
Gigi a coregrafiat notele muzicale, l-a invitat pe Bach să fie animus pentru balerini şi dirijor pentru emoţiile spectatorului. Cu sunetul funicându-mi pe piele, cu pântecu-mi vibrând şi el odată cu emoţiile mele, am simţit cum rar mai simte spectatorul. Am luat ce rar mi se mai oferă de la o scenă plină. Minunat, pur şi simplu altă dimensiune adusă într-o sală de teatru care, cel mai des, din păcate, e doar o sală de teatru. În duminica de ieri, sala asta a fost un incubator de emoţii , o frăţie a simţurilor, trezite dintr-un somn cotidian de către un om cu aripi.
 
Ajunsă acasă nu mi-am plus bluza de pijama. M-am gândit că, la fel ca şi lui Gigi, îmi vor creşte aripi, după tot ce-am trăit la Noche Bach.
De: Gigi Căciuleanu (coregrafie), Johann Sebastian Bach (muzică) Regia: Gigi Căciuleanu (coregrafie) Cu: Ballet Nacional de Chile (El Banch): Juan Carlos Ahumada Cifuentes, Carola Patricia Alvear Canales, Luis Antonio Baeza Gonzalez, Alfredo Jose Bravo Barrera, Carolina Ivonne Bravo De La Sotta, Mauricio Antonio Caceres Sarmiento, Jorge Antonio Carreño Valdebenito, Cristian Fredy Contreras Ovando, Italo Felix Fernandez Riquelme, Adalberto Alex Gauna Goitia, Valentín Keller, Tatiana Esther Martinez Aguilar, Paola Andrea Moret Jimenez, Josselyn Michelle Morrison Soto, Kana Nakao, Juan Alberto Perez Labra, Carolina Riera, Vivian Valeska Romo Jara, Rita Rossi, Natalia Fernanda Schonffeldt Peña, Cesar Antonio Sepulveda Vilches, Gonzalo Andres Venegas Vargas

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus