ianuarie 2003
BBC World Service Drama şi British Council au lansat de curînd un concurs internaţional de teatru radiofonic deschis autorilor ne-rezidenţi în Marea Britanie. Marele premiu al acestui concurs este de 2500 lire sterline, prezentarea piesei la BBC şi o călătorie la Londra.

Concursul constă în scrierea în engleză a unei piese radiofonice de 60 de minute (între 50 şi 75 de pagini A4), cu un maxim de 6 personaje principale. Piesa trebuie trimisă la BBC pînă cel tîrziu pe 30 aprilie 2003.

Piesa trebuie să fie nepublicată şi nereprezentată pînă la momentul încheierii concursului (31 decembrie 2003).

Fiecare scriitor poate participa în concurs cu maximum o piesă.

Formularul de înscriere şi amănunte suplimentare legate de concurs pot fi găsite pe pagina de Internet a BBC.

Cu ocazia acestui concurs situl LiterNet va încerca să pună în legătură dramaturgii şi traducători din limba română în limba engleză. În eventualitatea în care sînteţi un dramaturg şi aveţi o piesă netradusă în limba engleză care îndeplineşte condiţiile concursului sau sînteţi un traducător dornic să traduceţi o piesă în limba engleză pentru a fi înscrisă în această competiţie, vă rugăm să ne trimiteţi un e-mail la [email protected] prin care să vă anunţaţi disponibilitatea. Vă rugăm să includeţi în e-mailul respectiv şi un scurt CV cu date relevante legate de experienţa de traducător (pentru traducători) şi respectiv un fragment de maxim o pagină din textul piesei (pentru dramaturgi).

Dacă vor exista răspunsuri la iniţiativa noastră, CV-urile primite precum şi fragmentele de piese vor fi postate pe sit într-o secţiune specială a cărei adresă va fi anunţată pe prima pagină a sitului LiterNet. Legătura între dramaturgi şi traducători va fi făcută prin intermediul LiterNet, prin trimiterea adresei de e-mail a unui anumit dramaturg către acei traducători pe care acesta îi indică, precum şi prin trimiterea adresei de e-mail a traducătorilor către dramaturgii pe care traducătorul îi indică.

Orice înţelegere financiară sau de altă natură ce va surveni între dramaturgi şi traducători nu va implica în nici un fel LiterNet-ul.

Ne păstrăm dreptul de a refuza postarea acelor materiale care nu au în mod evident legătură cu subiectul concursului (CV-uri sau parţi de CV nerelevante; fragmente de piese cu un conţinut care contravin regulilor enunţate de BBC).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus