octombrie 2011
Festivalul de film documentar şi antropologie vizuală Astra Film Fest 2011
Documentarul Noi Doi, realizat de regizorul Claudiu Mitcu, va rula în competiţie la Astra Film Festival Sibiu. Evenimentul va avea loc începând de marţi, 25 octombrie şi până pe 30 octombrie 2011. Prima proiecţie a documentarului care tratează situaţia minorităţilor sexuale din România va avea loc miercuri, 26 octombrie, de la ora 15:30 în Sala John Marshall.  Filmul va putea fi revăzut şi joi, 27 octombrie, de la ora 20:00, în Sala Studio.

La festival vor fi prezenţi cei doi protagonişti ai documentarului, Cristi Pietrăreanu şi George Macioaca, dar şi regizorul Claudiu Mitcu. Aceasta este cea de-a doua proiecţie publică a documentarului, după ce Noi Doi a fost prezentat în premieră naţională în vara lui 2011  la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe.


Fără prejudecăţi şi intoleranţă, documentarul priveşte cu realism viaţa lui Cristi şi a lui George, a căror singură "crimă" este că trăiesc o frumoasă poveste de dragoste.

În anul 2011, în România, există o comunitate numeroasă de persoane LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), membrii săi făcând parte din toate mediile. Comunitatea se confruntă cu teama de expunere şi afirmare a membrilor săi, teamă provocată de nivelul mare de discriminare al acestora din societatea românească. Potrivit unui sondaj INSOMAR, comandat în 2011 de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, homosexualii reprezintă unul dintre cele mai discriminate grupuri din România.

Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor Nisipuri (2007), Australia (2009), Ciupelniţa şi Circul vesel (2010). În 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Franţei în România "Premiul Drepturilor Omului" pentru abordarea deschisă a diversităţii din filmele sale documentare.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus