Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

1 decembrie 2011 - Seară românească la HBO

decembrie 2011
De 1 decembrie 2011, HBO sărbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un program special oferit telespectatorilor săi.

Seara românească se anunţă a fi bogată în premiere, iar cei ce vor alege HBO vor putea urmări în premieră extraordinară şi în exclusivitate pe micul ecran două scurtmetraje şi un  lungmetraj iar, pentru prima dată la HBO, un concert al unei apreciate trupe româneşti.

Seara de 1 decembrie 2011 începe în forţă la HBO: de la ora 19:00, cei aflaţi în faţa micilor ecrane se vor putea "încălzi" cu un concert semnat byron, urmat de filmul Francesca şi două scurtmetraje: Stopover şi Numărătoarea manuală, producţii cu numeroase selecţii la festivaluri prestigioase din ţară şi din străinătate.

Concertul Live Underground a fost înregistrat de trupa byron la peste 100 de metri adâncime, într-un loc cu o acustică impresionantă, salina de la Turda. Show-ul de o oră este compus din două părţi: unplugged - susţinut în mina Terezia şi concert electric - în amfiteatrul din mina Rudolf. Concertul va fi difuzat în premieră şi exclusivitate la HBO România iar din playlist fac parte melodii precum: Songul puşcăriaşului, Dawn of a Drunk Bum, Far Away, etc. Alături de membrii trupei, au coborât la peste 100 de metri şi invitaţii speciali Nicu Alifantis, Ioana Mântulescu, Rene Popescu, Alexandru Gorneanu şi Gabriel Bălaşa.

Filmul Francesca, primul lungmetraj al regizorului Bobby Păunescu, este difuzat în premieră  la HBO începând cu ora 20:00 şi oferă telespectatorilor ocazia de a o urmări pe Monica Bârlădeanu într-un rol memorabil, alături de Dorian Boguţă, Luminiţa Gheorghiu şi mulţi alţii.  Francesca e o tânără educatoare care visează să emigreze în Italia. Sperând la o viaţa mai bună, Francesca e gata să înfrunte orice obstacole, chiar şi îndoielile şi grijile apropiaţilor. Lucrurile iau, însă, o întorsătură nefericită, adevăruri dureroase ies la lumină şi priorităţile se schimbă.

Scurtmetrajul Stopover, o coproducţie Italia-România, regizată de Ioana Uricaru, va fi difuzat la HBO de la ora 21:40 iar scenariul, scris de Cristian Mungiu, se bazează pe o poveste reală, petrecută într-un aeroport din Italia.

De la ora 22:00, la HBO, telespectatorii vor putea viziona un scurt metraj în regia lui Daniel Sandu. Numărătoarea manuală redă o zi obişnuită de muncă pentru Mircea, un angajat cu vechime la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Aşadar, pe 1 decembrie 2011, vă aşteptăm să sărbătorim împreună o seară de producţii româneşti, numai la HBO. Vizionare plăcută!

Toate articolele despre Articole diverse

În cinematografe, descoperim identitatea Fetei necunoscute, cel mai recent film al fraţilor Dardenne, Comunicat de presă
 Suspans, enigme şi investigaţii poliţiste - martie 2017. lună NEAGRĂ la TV5MONDE, Comunicat de presă
 Zilele Filmului: Memoria Holocaustului (In Memoriam Elie Wiesel), 2017, Comunicat de presă