decembrie 2011
Turneul ArTime, 2011
Alexandru Tomescu, Răzvan Suma şi Toma Popovici parcurg luni, 5 decembrie 2011, primii 486 din cei 2.390 km ai turneului ArTime, care îi poartă până în 21 decembrie 2011 în 10 oraşe din România. Prima oprire - Reşiţa, unde li se alătură şi cunoscutul interpret Berti Barbera pentru un program Fusion. Cei patru muzicieni vor interpreta atât coveruri ale unor piese celebre semnate The Beatles sau Led Zeppelin, cât şi lucrări de compozitori ca Heitor Villa Lobos sau Julio Santillan.

Pe lista oraşelor cuprinse în itinerariul evenimentelor se mai află Petroşani, Bistriţa, Baia Mare, Sibiu, Dumbrăveni, Arcuş, Bucureşti, Bârlad şi Oneşti. Programele muzicale propuse variază de la Very Classic şi Light Classic la Fusion.

Cât despre locurile, orele şi programele propuse de Trio Strad în acest turneu, puteţi afla mai multe cu un click pe facebook.com/triostrad sau pe pagina de web: www.triostrad.ro.

Turneul ArTime este parte a proiectului "Tinerii la repetiţii", iniţiat de LiterNet, ceea ce înseamnă că elevii şi studenţii din oraşele turneului pot asista la o serie de lecţii deschise, pentru a vedea cum se construieşte o viziune asupra unei lucrări clasice. Proiectul "Tinerii la repetiţii" a debutat cu participarea unor tineri la repetiţiile spectacolelor regizorului Andrei Şerban în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, 2011 (vezi aici un scurt film realizat cu această ocazie) şi cu o repetiţie a unui concert din cadrul Festivalului Internaţional de muzică de cameră SoNoRo, 2011.

Turneul ArTime este organizat de Quartz Media Production cu sprijinul celor doi co-producători - TVR Cultural şi Radio România. Le mulţumim sponsorilor: BCR, Labormed, Accenture, Silva Dark şi Geocom, dar şi partenerilor media: Liternet, Adevărul, Dilema Veche, Forbes, Caţavencii, Tabu, Cariere, Igloo, Observator Cultural, Q Magazine, Zile şi Nopţi, Realitatea TV, 121.ro, hotnews.ro, metropotam.ro, port.ro şi Oops media.
Cu: Trio Strad: Alexandru Tomescu (vioară), Răzvan Suma (violoncel), Toma Popovici (pian)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus