decembrie 2011
Turneul ArTime, 2011
Reşiţa, Petroşani, Bistriţa, Baia Mare, Sibiu, Dumbrăveni, Arcuş sunt oraşe pe care violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Răzvan Suma şi pianistul Toma Popovici le-au bifat în cadrul Turneului ArTime, care a început în 5 decembrie 2011. Acum Trio Strad ajunge în Bucureşti. Dacă sâmbătă la Garage Hall, cei trei oferă un recital Fusion alături de cunoscutul artist Berti Barbera, ei se vor afla duminică, 18 decembrie 2011 pe scena Sălii Radio într-un recital Very Classic. În program - Trio în Si major op. 8 de Johannes Brahms şi Trio în fa minor op. 65 de Antonin Dvořák.

Până acum turneul ArTime şi-a atins scopul: săli pline peste tot şi entuziasm din partea publicului pentru cele trei tipuri de program propuse: Very Classic (cu triourile de Brahms şi Dvořák), Light Classic (cu opusuri de Schubert, Chopin, Saint-Saëns, Paganini) şi Fusion Classic, care a conţinut cover-uri după melodii celebre ale unor formaţii ca Beatles, Led Zeppelin, dar şi compoziţii de Heitor Villa Lobos şi Julio Santillan.

Recitalul de la Bucureşti va fi precedat de o repetiţie generală cu public programată pentru ora 14.00, în cadrul căreia veţi putea asculta lucrări interpretate de-a lungul turneului. Acest eveniment se înscrie în proiectul «Tinerii la repetiţii» lansat de LiterNet, în care Trio Strad a decis să se implice pentru a le putea arăta doritorilor ce se ascunde în spatele unui recital de succes. Intrarea se va face pe baza carnetelor de elev sau student.

Trio Strad va fi prezent pe scena Sălii Radio aşadar, în data de 18 decembrie 2011 începând cu ora 19.00. Iar dacă nu aţi prins bilete, veţi putea să urmăriţi recitalul celor trei artişti la Radio România Muzical (104,8 FM), într-o transmisiune directă realizată de Monica Isăcescu. De asemenea,  recitalurile de la Bucureşti vor fi preluate de Radio România Cultural, dar şi de TVR Cultural şi difuzate ulterior.
Cu: Trio Strad: Alexandru Tomescu (vioară), Răzvan Suma (violoncel), Toma Popovici (pian)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus