februarie 2012
Curs de scenaristică pentru începători - First Draft
Asociaţia Culturală Control N organizează în perioada 21 februarie - 25 aprilie 2012 a şaptea sesiune a atelierului de scenaristică First Draft. Această sesiune  este structurată în două grupe astfel: grupa 1, în perioada 21 februarie 2012 - 10 aprilie 2012 şi grupa 2, în perioada 7 martie 2012 - 25 aprilie 2012.

Cursul se adresează amatorilor şi începătorilor în domeniul scenaristicii de film şi prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurtmetraj - premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog, precum şi elemente de formatare şi limbaj specific scenaristicii de film.

Cursul este interactiv, fiecare dintre participanţi putând să aibă în portofoliu, la finalul celor 8 săptămâni, un prim scenariu de scurtmetraj. Fiecare curs durează două ore şi este compus din discuţii aplicate şi vizionări de filme. Însă workshop-ul înseamnă mai mult decât cele două ore de curs, petrecute alături de traineri în fiecare săptămână. Participanţii primesc teme specifice după fiecare curs şi, până la viitoarea întâlnire, sunt îndrumaţi on-line în vederea perfecţionării tehnicilor de viitori scenarişti.

O poveste a sesiunilor precedente ale cursului puteţi citi aici.

Cursul este susţinut de Ana Agopian (scenarist), Oana Răsuceanu (scenarist) şi Iulia Rugină (regizor de film). Cea de-a şaptea sesiune a atelierului First Draft va începe pentru grupa 1 pe 21 februarie 2012, de la ora 19:00 şi va continua în fiecare marţi, timp de 8 săptămâni şi pentru grupa 2 pe 7 martie 2012, de la ora 19.00, continuînd în fiecare miercuri, timp de 8 săptămâni. Numărul maxim de participanţi la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1000 lei, respectiv 800 lei (pentru elevi şi studenţi).

Cei interesaţi se pot înscrie la adresa [email protected]. În acest moment înscrierile continuă pentru cea de-a doua grupă a atelierului, cu începere din 7 martie 2012. O grupă este alcătuită din 15 participanţi.

Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină au semnat împreună mai multe scenarii de scurt şi mediumetraj, printre care Bună Cristina! Pa Cristina, Vineri in jur de 11, Captivi de Crăciun - filmele rezultate fiind prezentate şi premiate în numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, precum Clermont-Ferrand, Cottbus, Oberhausen, Munchen, Ludwigsburg, TIFF şi altele -, Tabasco şi scurtmetrajul de animaţie Skugos. Primul scenariu de lung metraj semnat de cele trei, Breaking News se află acum în pre-producţie. Scenariile celor trei au participat la importante workshop-uri de dezvoltare de scenariu, precum: Sources 2, Graz 2008, Nipkow Programm (Berlin, 2008) şi Scripteast (2009, având sesiunile de dezvoltare în Sterdyn, Polonia, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes). În perioada 2009 - 2011, Ana, Iulia şi Oana au fost preparatori universitari în cadrul U.N.A.T.C-ului, Catedra de scenaristică a Facultaţii de Film. Ana Agopian continuă să predea scenaristică la U.N.A.T.C şi în prezent.

Puteţi citi pe LiterNet două dintre scenariile lor:
Bună Cristina! Pa Cristina - aici.
Captivi de Crăciun - versiune preliminară, nominalizată la premiul HBO pentru scurtmetraj în 2007, ulterior dezvoltată şi modificată în cursul filmărilor - aici.

Mai multe detalii despre First Draft pe site-ul www.controln.ro, pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0721 969 639.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus