ianuarie 2012
O lună în Thailanda
Regizorul Paul Negoescu a început filmările la primul său lungmetraj, intitulat O lună în Thailanda (titlu de lucru: 365 de Revelioane)
 
Filmările la O lună în Thailanda durează în total 20 de zile şi au loc în Bucureşti iar primele cadre au fost turnate la sfârşitul lunii decembrie.

Pelicula redă povestea lui Costin, un tânăr care în noaptea de Revelion decide să se despartă de prietena sa şi să o regăsească pe fosta iubită. Rolul principal este interpretat de Andrei Mateiu (Aurora, regia Cristi Puiu; Portretul luptătorului la tinereţe, regia Constantin Popescu). Din distribuţie mai fac parte actorii: Tudor Aaron Istodor (Hârtia va fi albastră, regia Radu Muntean), Ioana Anton (Nuntă mută, regia Horaţiu Mălăele), Sînziana Nicola (Ultimele cinci minute, regia Andrei Şerban) şi Raluca Aprodu (Contra timp, regia Jesus del Cerro). Scenariul este scris de Vlad Trandafir şi Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butică iar sunetul este semnat de Vlad Voinescu.

Aşa cum susţine regizorul, filmul doreşte să se oprească asupra momentului din viaţa unei persoane care a atins o vârstă critică şi care-şi pune problema: cu cine voi rămâne pentru tot restul vieţii? Este persoana de lângă mine cea cu care vreau să-mi petrec toată viaţa? Reprezintă ea pentru mine marea dragoste?

 

Paul Negoescu a realizat scurtmetrajele Renovare şi Derby, care au fost selecţionate consecutiv la Festivalul Internaţional de la Berlin în 2009 şi 2010 şi au fost nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film.

Pentru filmul Radu+Ana Paul Negoescu a câştigat Premiul criticilor şi Premiul pentru regie la Festivalul CineMAiubit în 2007 şi o distincţie importantă la Festivalul Internaţional de Film Independent de la New York. Paul Negoescu este preparator universitar la UNATC - catedra regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

Filmul, o producţie Hi Film, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

O lună în Thailanda a fost dezvoltat în cadrul CineLink al Festivalului de Film de la Sarajevo iar scenariul filmului a fost finalist al concursului iniţiat de HBO.


Regia: Paul Negoescu Cu: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus