martie 2012
Concert Chick Corea şi Gary Burton
Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" prezintă
Legendele jazz-ului Chick Corea şi Gary Burton
în concert la Sala Palatului, 20 martie 2012, ora 19.30

Concertul Chick Corea şi Gary Burton de marţi, 20 martie 2012, de la Sala Palatului din Bucureşti, este o sărbătoare pentru toţi împătimiţii jazz-ului şi pentru toţi iubitorii de muzică în general. Legendarii artişti se află în primăvara acestui an într-un turneu de promovare care marchează lansarea unui album în duet.


CONCURS: LiterNet şi Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" vă invită la concert! Puteţi câştiga o invitaţie dublă la acest concert răspunzând uneia din întrebările puse pe contul de Facebook al LiterNet-ului (http://www.facebook.com/LiterNet.ro) de vineri 16 martie 2012 şi până duminică, 18 martie 2012.

Colaborarea de peste patru decenii a celor doi - "una dintre cele mai premiate colaborări din lumea jazz-ului" (Los Angeles Times) - s-a concretizat de-a lungul timpului în cinci albume înregistrate împreună şi cinci Premii Grammy, care au la bază o sinergie creatoare ieşită din comun - "Trebuie să transpui ceea ce se întâmplă între noi pe tărâmul magicului", afirma Chick Corea pentru The Star Tribune.

Chick Corea şi Gary Burton au colaborat pentru prima dată în vara anului 1972, la München, albumul înregistrat în acel an - Crystal Silence - devenind un punct de reper în istoria jazz-ului. Au continuat apoi să înregistreze periodic albume şi să susţină concerte în duet, în fiecare an, peste tot în lume. Evenimentul de la Bucureşti face parte din turneul de promovare al celui mai recent album al celor doi - Hot House.

Chick Corea este un maestru al jazz-ului, câştigător al multor premii Grammy, compozitor prolific şi un virtuoz al pianului. Artistul a obţinut statutul de legendă vie după patru decenii de activitate artistică, având una dintre cele mai complexe cariere din lumea jazz-ului. Varietatea genurilor pe care le-a abordat şi versatilitatea sa artistică i-au adus supranumele de "Cameleonul". În carierea sa ilustră, Chick Corea a atins un număr impresionant de genuri muzicale, a făcut parte din primul val jazz fusion, ca membru al trupei de rock şi funk a lui Miles Davis şi este fondatorul trupei de jazz "Return to Forever".

Gary Burton este maestrul vibrafonului. Autodidact la acest instrument, Burton a dezvoltat o tehnică proprie, devenind un inovator, iar stilul său fiind preluat de alţi muzicieni din domeniu. Gary Burton este, de asemenea, cunoscut pentru pionieratul jazz fusion, popularizarea duetului în jazz şi este una dintre personalităţile majore în predarea jazz-ului. De-a lungul anilor, a fost nominalizat pentru 15 premii Grammy şi a câştigat 6 dintre ele.


Concertul prezentat de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" este al doilea dintr-o serie de evenimente speciale care, alături de organizarea anuală a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă!", îşi propun să apropie publicul din România de cele mai importante nume ale scenei muzicale internaţionale, punând totodată în valoare potenţialul trupei artistice a Teatrului prin facilitarea colaborării acesteia cu artişti de renume mondial.

Concertul Chick Corea şi Gary Burton face parte din seria evenimentelor derulate în cadrul proiectului cultural "Artă Contra Drog" 2012, iniţiat de CIADO România, care promovează arta ca o modalitate benefică de petrecere a timpului liber şi ca o alternativă de viaţă sănătoasă.

Biletele se găsesc online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.biletoo.ro, www.eventim.ro şi la casele de bilete ale Sălii Palatului şi Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian".

Legendele jazz-ului Chick Corea şi Gary Burton concertează la Sala Palatului marţi, 20 martie 2012, de la ora 19.30. Faceţi-vă un favor şi asiguraţi-vă că nu rataţi concertul unor artişti care întruchipează un întreg gen muzical.

În funcţie de categorie, preţul unui bilet este de:
300 de lei - categoria VIP
200 de lei - categoria I
150 de lei - categoria a II-a
100 de lei - categoria a III-a
75 de lei - categoria a IV-a.
Cu: Chick Corea (pian), Gary Burton (vibrafon)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus