februarie 2012
Festivalul TIFF 2012
La cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, pasionaţii de film şi nu numai, se pot bucura de prezenţa la Cluj a unuia dintre cei mai renumiţi şi apreciaţi profesori de film de la Hollywood, Dov Simens. Faimosul său curs 2 Day Film School, recunoscut ca un mare succes la nivel internaţional, se va desfăşura pentru prima dată în Europa de Est, în cadrul evenimentului Hollywood in Transilvania ce va avea loc la TIFF pe 2 şi 3 iunie 2012.
 
Evenimentul Hollywood în Transilvania împreună cu 2 Day Film School, este adresat  atât celor care vor să îşi lanseze sau să îşi dezvolte o carieră în lumea filmului, ca producători, regizori, agenţi sau realizatori de film, precum şi profesioniştilor din media sau advertising interesaţi să afle mai multe despre acest domeniu şi despre oportunităţile de colaborare şi dezvoltare din industria internaţională. Susţinut anual cu casa închisă în Los Angeles, San Francisco, New York, Chicago, Londra, Hong Kong sau Singapore, 2 Day Film School este un program revoluţionar, care a beneficiat de-a lungul timpului de prezenţa unor nume celebre din cinematografia internaţională. Quentin Tarantino, Guy Ritchie, Will Smith sau Queen Latifah sunt doar câteva dintre celebrităţile ale căror cariere au fost influenţate de profesorul Dov Simens, considerat Trainerul de film numărul 1 al Americii de către Asociaţia Naţională a Şcolilor de Film din America (National Association of Film Schools).
 
2 Day Film School este un curs  intensiv de două zile, împărţit în patru sesiuni, fiecare sesiune fiind echivalată cu un an de facultate de specialitate - completată şi filtrată de experienţa practică a realităţii de la Hollywood şi nu numai. Astfel, participanţii vor cunoaşte cele mai importante aspecte ale realizării unui film dar si lucrurile mai puţin cunoscute ale industrie de la etapa de proiect şi atragerea de fonduri şi investitori, până la scenariu, producţie, promovare, distribuţie şi chiar obţinerea de profit. Ca atestare oficială a competenţelor dobândite, la finalul cursului, participanţii vor obţine un Certificat de Absolvire şi o Diplomă de Producător de Film de la Hollywood Film Institute din California, recunoscute internaţional.

 

Dov Simens şi-a început cariera de profesor de film la UCLA (University of California Los Angeles) susţinând cursuri despre producerea filmelor de calitate cu buget redus. Programul său s-a bucurat de un imens succes, iar Dov a fost invitat să predea studenţilor de la NYU (New York University) şi USC (University of Southern California). In 1989 a înfiinţat Hollywood Film Institute, iar revoluţionarul şi apreciatul său curs 2 Day Film School a devenit un brand internaţional, la care participă anual sute de persoane, alături de majoritatea profesioniştilor şi artiştilor de la Hollywood şi din întreaga lume.
 
Cei care doresc sa participe la curs trebuie sa completeze un formular online si sa achite taxa de participare de 314 euro. Persoanele înscrise până în 29 februarie 2012 vor beneficia de un discount de 50%, achitând doar 157 euro. Mai multe informaţii, formularul de înregistrare şi suportul securizat oferit de paypal pentru achitarea taxei de participare se găsesc pe website-ul: www.hollywoodintransilvania.com
 


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus