februarie 2012
Din 24 martie, toţi cei ce îşi doresc şi vor să se exprime prin mişcare sunt invitaţi să participe la atelierul de dans pentru amatori - Dance Yourself.
 
Prin Dance Yourself participanţii reuşesc să îşi analizeze cele mai adânci trăiri, gânduri, senzaţii şi să le transmită prin mişcare.

Lucruri de care ne e teamă, lucruri banale de zi cu zi, lucruri care ne bucură sau ne întristează, lucruri pe care le-am crezut uitate, dar care rămân cu noi orice ar fi, toate pot fi transpuse în mişcare. Braţele, capul, picioarele, degetele, genunchii, gâtul, umerii, spatele, gleznele, şoldurile pot transmite uneori mai mult decât o privire, decât un cuvânt. Pot să ne ajute să căutăm răspunsuri în noi înşine şi să le transmitem mai departe către cei din jurul nostru.
 
Timp de 8 săptămâni participanţii vor fi îndrumaţi să se exprime prin mişcare. Prin dans. În cea de-a opta săptămână, participanţii au ocazia să prezinte publicului exerciţiile rezultate de-a lungul întâlnirilor din cadrul atelierului, sub forma unei reprezentaţii de dans concepute de trainer împreună cu participanţii. Atelierul va fi susţinut de Oana Răsuceanu.

 

În cadrul întâlnirilor vor fi date teme şi subteme, care vor fi dezvoltate de-a lungul celor 3 ore petrecute săptămânal de participanţi împreună cu trainerul. Participanţii vor fi îndrumaţi să exprime prin dans viaţa de zi cu zi, ceea ce îi sperie, ceea ce iubesc, ceea ce îi face fericiţi, ceea ce au pierdut sau ultima zi pe care o mai au de trăit. Temele şi subtemele atelierului vor putea fi elaborate, (re)gândite, (re)concepute de la o întâlnire la alta, în timpul petrecut de participanţi atât în spaţiul de lucru, cât şi în afara lui.

Tema generală a săptămânii va fi pusă în practică prin excerciţii de mişcare, elemente de dans contemporan şi improvizaţie. Gradul de dificultate al acestora va fi dat chiar de participanţi, de nevoile şi aptitudinile fiecăruia. Limitele corpului simţite de fiecare dintre participanţi vor fi subtil îndepărtate, de la o întâlnire la alta. În fiecare atelier participanţii vor fi implicaţi în exerciţii de mişcare individuale şi de grup, toti cei cinci participanţi devenind atenţi atât la mişcările şi gândurile proprii, cât şi la cele ale celor alături de care vor petrecere cele 8 săptămâni de curs.

Şi pentru a vă face o idee mai clară despre ce o să se întâmple la atelier:
http://vimeo.com/37511050
http://vimeo.com/37940477
http://vimeo.com/37721757
 
Oana Răsuceanu a absolvit un master în Artă Coregrafică la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale". A semnat concepţia şi coregrafia spectacolului Dear Diary, spectacol ce a reprezentat lucrarea de master. Pe lângă Dear Diary, a fost interpretă în două spectacole de coregrafie: 48 lat. N, 2 long. E (coregrafia Diana Săndulescu) şi Fragmente (coregrafia Ramona Dancău) şi a făcut parte din spectacolul de teatru instrumental Dreamer's ID (coregrafia Florin Fieroiu, regia Sorin Damian).

Dance Yourself se desfăşoară în perioada 24 martie - 12 mai 2012, având o şedinţă de curs pe săptămână, timp de 8 săptămâni. Numărul maxim de participanţi într-o grupă de curs este de 5. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 700 lei, respectiv 600 lei (pentru elevi şi studenţi).

Cei interesaţi se pot înscrie la adresa [email protected] până la data de 21 martie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre Dance Yourself puteţi afla de pe site-ul www.controln.ro sau pe e-mail la adresa  [email protected].

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus