martie 2012
Festivalul Internaţional de film NexT, 2012
Festivalul Internaţional de Film NexT (28 martie - 1 aprilie 2012) ajunge la sfârşitul lunii martie la cea de-a şasea ediţie şi, ca în fiecare an, aşteaptă spectatorii cu secţiunile deja tradiţionale dar şi cu programe în premieră. La ediţia din această primăvară, NexT a pregătit o serie de surprize spectatorilor, printre care două proiecţii explozive: NexT Dance şi NexT Imaginaria.

Prima surpriză a Festivalului NexT, programul NexT Dance, va avea loc chiar în ziua de deschidere (28 martie 2012) la Cinema Studio, de la ora 21:00, unde publicul este invitat să se încarce cu energia filmelor difuzate. Musical-urile despre poveşti de dragoste dar nu numai, dansul contemporan şi exprimentele vizuale montate pe beat-uri electronice întregesc secţiunea NexT Dance care promite să îi contagieze pe spectatori cu cele mai antrenante ritmuri şi cu o energie debordantă. Festivalul Internaţional de Film NexT este axat pe regie şi sound-design iar noul program completează cea de-a doua latură a evenimentului, punând în evidenţă impactul şi importanţa coloanei sonore.

În programul NexT Dance se regăsesc şi nume cunoscute de cinefili precum Jamie Travis (prezent la NexT şi la ediţiile anterioare)  cu scurtmetrajul On Greed / Despre lăcomie şi Neil LaBute ca scenarist al filmului Bench Seat / Interior. Maşină (regia Anna Mastro). Aclamatul cineast Neil LaBute este recunoscut în special pentru filmele The Shape of Things şi In the Company of Men, câştigator al Filmmakers Trophy la Festivalul de Film de la Sundance.


În seara de 28 martie 2012 dansul şi muzica se vor muta de pe ecranul de proiecţie în clubul festivalului, Coyote Cafe, unde spectatorii şi invitaţii festivalului sunt aşteptaţi la karaoke.


O altă noutate a Festivalului Internaţional de Film NexT este programul NexT Imaginaria, menit să trezească imaginaţia dar şi frica spectatorilor. NexT Imaginaria va avea loc în cea de-a doua zi de festival (joi, 29 martie 2012) de la ora 20:30 la Cinema Studio şi cuprinde scurtmetraje SF şi horror, animaţii amuzante şi filme cu vampiri. Programul provoacă publicul să îşi imagineze un viitor controlat de computere, viaţa de apoi şi viaţa anterioară, că Domnul cu Coasa ar exista cu adevărat, şi nu numai. Pentru că NexT îşi doreşte să prezinte de fiecare dată publicului cele mai bune scurtmetraje, şi în programul NexT Imaginaria se regăsesc filme ce deja au figurat în agenda celor mai importante festivaluri din lume. Printre acestea se numără scurtmetrajul Kamene / Cariera de piatră (regia Katarina Kerekesova), care este de altfel unul din filmele favorite de la NexT 2012 ale selecţionerului Andrei Gorzo. Criticul de film descrie scurtmetrajul ca fiind un "un desen animat muzical, un fel de variantă gotic-romantică, marţiano-venusiană, a lui Şapte mirese pentru şapte fraţi". Scurtmetrajul de animaţie a făcut parte din competiţia a numeroase evenimente, printre care Festivalul Internaţional de Film de la Clermont-Ferrand şi Festivalul Internaţional de Film de la Cork. În programul NexT Imaginaria se regăseşte şi un scurtmetraj românesc, Mătăsari, în regia lui Ilija Piperkoski.


Clipurile de promovare pentru cele două secţiuni în premieră ale festivalului, NexT Dance şi NexT Imaginaria, sunt realizate de Diana Rădulescu, intern în departamentul video al festivalului, coordonat de regizoarea Luiza Pârvu.

Abonamentele la Festivalul Internaţional de Film NexT sunt deja disponibile pe site-ul Ticket Fan. Până pe data de 8 martie 2012, toate tipurile de abonamente beneficiază de 15% reducere. Spectatorii pot opta între următoarele tipuri de abonamente: Festival Pass / Festival Pass pentru studenţi, abonament 10 proiecţii / abonament 10 proiecţii student, abonament 5 proiecţii / abonament 5 proiecţii student. O proiecţie cuprinde un calup de scurtmetraje, cu o durată totală de aproximativ 120 de minute. Singura excepţie este programul NexT Generation, care prezintă filme de lungmetraj.

Descarcă broşura NexT, 2012 aici..
Descarcă programul NexT, 2012 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus