martie 2012
ShortsUp - Scurtmetrajele prind viaţă
După ShortsUP via Paris şi via Amsterdam, o altă destinaţie cu scurmetraje selectate de ShortsUP şi-a pregătit decolarea: ShortsUP via Londra. Duminică, 18 martie 2012, de la 19.00 la 21.30, la Turbohalle, vă aşteaptă o escapadă perfectă cu atmosferă tipic britanică: filme scurte memorabile, live performances şi mult umor made in UK. Evenimentul va fi construit ca un road movie care va trece pe la Wembley, Parliament Square, Camden, Piccadilly Circus sau Covent Garden. 

Regizorul celebrelor lungmetraje Inception sau Memento, Christopher Nolan, va fi prezent în programul ShortsUP cu filmul scurt Gândacul, în care îi recunoaştem stilul narativ ce  pendulează între real şi ireal.   
 
Filmul Stanley Pickle regizat de Victoria Mather, cu peste 30 de premii la activ (Chicago International Festival, LAShorts International Film Festival, etc) încă mai face înconjurul planetei la cele mai importante festivaluri de scurtmetraj. Emoţionant şi inovativ tehnic, filmul spune povestea lui Stanley, care la onorabila vârstă de 20 de ani se joacă acasă la mama cu jucăriile. O fată misterioasă îi dă însă lumea peste cap. Pentru realizarea filmului a fost folosită pixelaţia, tehnica de animare a persoanelor reale.
 
Dragoste cu ură, scris şi regizat de Dylan şi Blake Ritson, e o provocare inteligentă despre natura umană. Un tip exagerat de altruist, care îşi petrece viaţa adunând bani pentru cauze nobile află într-un mod şocant că are un alter ego plin de frustrare şi ură.

Filmele britanice vor fi dublate de live performances şi multe surprize londoneze. Biletele pot fi achiziţionate în avans începând de miercuri, 7 martie 2012, prin prin MyTicket şi Eventim sau în seara evenimentului, direct de la Turbohalle, la preţul de 25 de lei. Pentru studenţii care îşi cumpără bilet în seara evenimentului, preţul este de 20 de lei. Duminică, 18 martie 2012, biletele se vor pune în vânzare cu o oră înainte de eveniment, adică de la 18.00.
 
Turbohalle, cel mai nonconformist spaţiu cultural din capitală se află la staţia de metrou Păcii (B-dul Iuliu Maniu nr. 220B, în fosta uzină Turbomecanica).
 
Evenimentul ShortsUP via Londra are loc în cadrul Turbohalle Opening Weekend. Primii 300 de spectatori care cumpără bilete în avans pentru ShortsUP via Londra de duminică vor avea parte de un weekend memorabil: vor primi o invitaţie şi pentru petrecerea de deschidere a Centrului Cultural şi de Evenimente Turbohalle, ce are loc sâmbătă de la ora 22.00. Marea Inaugurare se face cu muzica unor DJ celebri, străini şi români, o expoziţie extraordinară de artă contemporană şi un târg de modă cu vânzare.
 
Pe cele două scene vor performa Modeselektor (Germania), visuals Pfadfinderei (Germania), Rotorpecutor (România), Charlie Boy (România), visuals Dan Basu (România), Redlight & Dread MC (Marea Britanie) şi Bass Turbat, adică Gojira, Unlocka & Sharky şi Planet H (România).
 
Expoziţia de artă contemporană îi reuneşte pe unii dintre cei mai cunoscuţi şi premiaţi artişti români: Cătălin Bădărău (sculptură), Ciprian Paleologu (instalaţii), Anca Boeriu (grafică), Iuri Isar (grafică). Târgul de modă cu vânzare este organizat de Idelier (Silvia Şerban) şi Kulturmarkt (un proiect al designerului Florin Dobre).

Detalii: www.shortsup.ro, www.turbohalle.ro sau facebook.com/ShortsUpRomania.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus