martie 2012
Aniversare Radio România Muzical, 2012
Muzica clasică este specială. Are forţă.

Asta ne-a spus Cristina Comandaşu în deschiderea recitalului aniversar de la Sala Radio - 15 ani de Radio România Muzical. După care ne-a lasat pe mâinile unei pianiste minunate: Alice Sara Ott.

Din înregistrările ei nu mi-am dat seama cât de diafană este şi de fragilă. Deşi arăta ca o şcolăriţă, a reuşit să impresioneze prin maturitate şi claritate în interpretare. De fiecare dată s-a retras în culise timidă, desculţă, pe vârful degetelor. Pentru a reveni în forţă, foarte sigură pe ea.

Programul ales a fost de excepţie: a început cu Mozart - vioi şi optimist, a continuat cu Beethoven - jovial şi limpede, pentru a încheia în forţă cu Modest Musorgski - Tablouri dintr-o expoziţie (primă audiţie pentru mine dar în niciun caz ultima). Surprinsă de aplauzele noastre darnice, ne-a făcut cadou două bisuri: Liszt - La Campanella şi... ei bine da, Beethoven - Für Elise, care a stârnit rumoare în sală şi un zâmbet larg de recunoaştere din partea tuturor.

Sara ne-a cucerit. A arătat că nu este doar o interpretă la pian, ci o pianistă adevărată, care a găsit echilibrul perfect între rigoarea tehnică şi armonia sufletului.

Viaţa fără muzică ar fi o mare greşeală.


Programul concertului:
Wolfgang Amadeus Mozart - Variaţiuni KV 573 pe o temă de Duport,
Beethoven - Sonata de pian Opus 2, nr 3 în do major
Modest Musorgski - Tablouri dintr-o expoziţie.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus