Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2012

262 de scenarii înscrise la ediţia a XII-a a Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România

martie 2012
Ieri, 26 martie 2012, s-au încheiat înscrierile la cea de-a douăsprezecea ediţie a Concursului Naţional de Scenarii iniţiat de HBO România şi realizat în parteneriat cu TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania). Au fost înscrise în total 262 scenarii, dintre care 69 la categoria lung metraj, 177 la categoria scurt metraj şi 16 la secţiunea documentar.

Juriul Concursului Naţional de Scenarii pentru secţiunea documentar este următorul:

Cristina Corciovescu - Critic de film
 Adina Pintilie - Regizor
 Ana Maria Sandu - Scriitor / Jurnalist
 Aurelian Nica - Original Production Manager HBO
 Mihai Chirilov - Director TIFF / Critic de film

Juriul Concursului Naţional de Scenarii pentru secţiunea de scurt şi lung metraj este următorul:

Cristina Corciovescu - Critic de film
 Gabriela Ceuţă - Development & Research Manager HBO
 Ana Maria Sandu - Scriitor / Jurnalist
 Mihai Chirilov - Director TIFF / Critic de film
 Marian Crişan - Regizor / Scenarist

Premiile oferite de către HBO România în cadrul Concursului Naţional de Scenarii sunt următoarele:

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj este în valoare de 3000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj este în valoare de 1500 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar este în valoare de 2000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO  - 3 zile la TIFF va fi pus la dispoziţia celor 9 (nouă) finalişti ai celor trei  categorii şi constă în următoarele: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport, acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile - detalii despre aceste evenimente puteţi gasi pe site-ul  www.tiff.ro).

Anunţarea câştigătorilor celor 3 secţiuni se va face în cadrul galei de decernare a premiilor celei de-a unsprezecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ce urmează să se desfăşoare la Cluj-Napoca, în perioada 1 - 10 iunie 2012.

Concursul Naţional de Scenarii este unul dintre cele mai importante proiecte iniţiate şi derulate de HBO România. O parte dintre câştigătorii ediţiilor anterioare ale concursului lansat de HBO România şi realizat în parteneriat cu TIFF s-au afirmat în scurt timp nu numai la nivel naţional, dar şi internaţional, demonstrând seriozitatea şi autenticitatea concursului.

Toate articolele despre Festivalul TIFF 2012

Transilvania Talent Lab: făuritorii visători ai filmelor de mâine - TIFF, 2012, Ioan Antoci
 EducaTIFF pentru prima oară în Bucureşti, Comunicat de presă
 3 filme, 3 nopţi în 3 paragrafe - Tilt la Caravana Filmelor TIFF, Sibiu, 2012, Răzvan Sădean