aprilie 2012
Aniversare Radio România Muzical, 2012
În 24 martie 2012, Radio România Muzical şi-a sărbătorit cei 15 ani de existenţă cu un recital-eveniment la Sala Radio susţinut de pianista germano-japoneză Alice Sara Ott, una dintre revelaţiile scenei internaţionale de concert, care la prima sa apariţie în România, a ridicat publicul în picioare.

În 1 şi 8 aprilie 2012, emisiunea Poveştile de succes ale muzicii programează interviul acordat de Alice Sara Ott în exclusivitate pentru Radio România Muzical. Înainte de ultima repetiţie pe pianul de concert Steinway pianista a purtat un lung dialog cu realizatoarea Monica Isăcescu. Tonul relaxat al discuţiei, volubilitatea invitatei, plăcerea cu care vorbeşte despre muzica lui Liszt, Chopin, Beethoven, dar şi despre rădăcinile sale asiatice sau despre cultura japoneză sunt câteva dintre punctele de interes ale dialogului programat în două părţi, duminică, 1 şi 8 aprilie 2012, de la ora 10.30 sau, în reluare, de la ora 22.00. Interviul va fi completat de fragmente sonore din înregistrările artistei. La data difuzării primei emisiuni, pe site-ul www.romania-muzical.ro, publicul are acces şi la versiunea audio-video a interviului, dar şi la fragmente video înregistrate pe parcursul recitalului susţinut de Alice Sara Ott.


Înregistrarea audio a concertului va fi difuzată în integralitatea ei, vineri, 13 aprilie, de la ora 19.00. Programul prezentat de Alice Sara Ott în 24 martie 2012 a cuprins Variaţiunile KV573 scrise de Wolfgang Amadeus Mozart pe o temă de Duport, Sonata op. 2 nr. 3 de Ludwig van Beethoven, Suita Tablouri dintr-o expoziţie de Modest Musorgski, fiind întregit de cele două bisuri oferite de artistă: Studiul nr. 3 La Campanella de Franz Liszt şi Bagatela Für Elise de Ludwig van Beethoven.

Înregistrarea recitalului susţinut de Alice Sara Ott este şi una dintre ofertele Radio România Muzical pentru Uniunea Europeană de Radio.

Alice Sara Ott, care anul acesta împlineşte 24 de ani, este o artistă extrem de apreciată de critică şi public, având deja o consistentă carieră internaţională. A concertat, ca solistă, cu Filarmonica din München, Orchestra Simfonică din Londra, Filarmonica din Rotterdam sau Filarmonica Cehă şi a apărut în recitaluri alături de Lars Vogt, Peter Sadlo şi Jan Vogler, între alţii.

Emisiunea Poveştile de succes ale muzicii, programată în fiecare duminică la Radio România Muzical de la ora 13,30 şi în reluare de la ora 22,00, cu arhivă audio online la adresa www.romania-muzical.ro, aduce în prim plan cele mai importante nume ale artei interpretative actuale, în cadrul unor dialoguri nonconformiste despre viaţă şi muzică.

Realizatori: Monica Isăcescu şi Ştefan Costache

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus