aprilie 2012
Cvartetul Ad Libitum
CD-ul "Ad Libitum Primus" nu aşteaptă decât savorile cele mai alese ale primăverii pentru a fi lansat. Spring Music Flavours este titlul evenimentului care va prilejui următorul recital al Cvartetului Ad Libitum, acela care va celebra şi lansarea CD-ului. Un eveniment pentru relaţii de elită, organizat de Lanto Arte şi Quartz Media Production în 22 aprilie 2012 la Ateneul Român, cu începere de la ora 18.30. Constelaţia sonoră denumită Ad Libitum este alcătuită din violoniştii Alexandru Tomescu, Şerban Mereuţă, violistul Bogdan Bişoc şi violoncelistul Filip Papa.
 
Pe lângă virtuozitatea şi talentul celor patru muzicieni, ceea ce garantează succesul CD-ului "Ad Libitum - Primus" este colaborarea cu inginerul de sunet german Jakob Haendel - un expert pe care îl recomandă nu doar premiul Grammy obţinut, ci şi faptul că a lucrat cu cei mai mari muzicieni ai lumii, ca Joshua Bell sau Gidon Kremer.
 
Ad Libitum este o constelaţie care s-a format în aproximativ 8.280 de zile, adică în 23 de ani. Structura iniţială a cvartetului a fost alcătuită din Adrian Berescu, Şerban Mereuţă, Bogdan Bişoc şi Filip Papa. Armoniile lor au interferat pentru prima oară la Iaşi, aduse laolaltă de prof. Bujor Prelipcean, prim-violonist al Cvartetului Voces. Ad Libitum a fost modelat apoi de ciocnirea cu alte mari constelaţii care poartă nume sonore precum "Fine Arts Quartet", "Amadeus Quartet" sau "Juilliard Quartet". Recunoaşterea absolută au obţinut-o în 1997 în urma Concursului de la Evian, cea mai renumită competiţie de profil, unde au obţinut: Marele Premiu, Premiul Presei Internaţionale şi Premiul Mecenatului Muzical.
 
În urmă cu un an violonistul Adrian Berescu a fost desprins din constelaţia Ad Libitum de o întorsătură tragică a destinului. După această pierdere Alexandru Tomescu a reîntregit configuraţia muzicală. Au început un nou drum şi un nou destin, al cărui simbol este primul compact disc în această nouă formulă: Ad Libitum Primus.
 
După concertul din 22 aprilie 2012 de la Ateneul Român va urma un eveniment la Sibiu, în 24 aprilie 2012, la Sala Thalia.
 
Cele două recitaluri susţinute de Cvartetul Ad Libitum se asociază cu programul "Tinerii la Repetiţii" iniţiat de Liternet.ro. Astfel în dimineaţa zilei de 22 aprilie 2012, tinerii bucureşteni vor putea urmări recitalul în cadrul unei repetiţii deschise programată pentru ora 14.30 la Ateneul Român. La Sibiu, repetiţia deschisă are loc în 24 aprilie 2012 de la ora 15.00 la Sala Thalia.
Cu: Cvartetul Ad Libitum: Alexandru Tomescu (vioară), Şerban Mereuţă (vioară), Bogdan Bisoc (violă), Filip Papa (violoncel)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus