mai 2012
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2012
Toţi liceenii pasionaţi de teatru care îşi doresc să participe la Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria se pot înscrie pentru preselecţia celei de-a VII-a ediţii până pe 10 iunie 2012. La finalul perioadei de preselecţie, nouă dintre trupele înscrise vor avea şansa de a juca teatru în faţa unui juriu din care vor face parte şi  Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu şi Marius Manole.
 
"Se împlinesc şapte ani de când Ideo Ideis investeşte într-o generaţie mai responsabilă faţă de ea însăşi, faţă de actul cultural, dar şi faţă de societate. În fiecare an încercăm să aducem la Alexandria tineri pasionaţi de schimbare, în mic sau în mare, în grupurile lor de prieteni sau în oraşele din care provin. Entuziasmul cu care această generaţie îmbrăţişează Ideo Ideis dovedeşte încă o dată necesitatea unor astfel de proiecte în România. Ideo Ideis nu este doar un festival de teatru, este şi o tabără de educaţie alternativă care încearcă să insufle un spirit de angajament celor peste 150 de tineri care ajung în fiecare august la Alexandria", a declarat Andreea Borţun, Co-Director IDEO IDEIS.
 
Pentru a participa la ediţia din 2012 a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria, trupele de tineri actori trebuie să completeze formularul şi dosarul de înscriere disponibile pe www.ideoideis.ro.
 
Taxa de participare este de 200 RON / persoană, sumă care acoperă cazarea, masa pe durata festivalului (3 mese / zi, 10 nopţi cazare) şi accesul gratuit la toate atelierele, seminariile, conferinţele şi evenimentele speciale din cadrul festivalului. Numărul maxim de membri ai unei trupe este de 14 persoane (13 participanţi si un coordonator). Criteriile de departajare şi regulamentul sunt disponbile pe site-ul www.ideoideis.ro, la secţiunea Competiţie.
 
Dosarele vor fi analizate, iar cele mai bune nouă spectacole vor fi jucate între 13 şi 22 august 2012, la Alexandria, în faţa publicului iubitor de teatru şi a juriului.
 
Ideo Ideis este un festival de teatru dedicat procesului de educaţie alternativă pentru liceenii din România. Evenimentul include trei mari secţiuni: competiţia propriu- zisă, atelierele de dezvoltare personală si spectacolele de teatru profesionist. În plus, în agenda festivalului apar şi Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor şi Masterclass-urile Ideo Ideis, alte trei proiecte pe care le considerăm a fi esenţiale pentru acest proces de educaţie alternativă.
 
Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală T.E.T.A. Ideo Ideis a aderat la programul Societal de responsabilizare socială şi de mediu a evenimentelor.
 
 Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.ideoideis.ro, www.facebook.com/ideoideis

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus