aprilie 2012
Ciao, bella!
Ciao, bella! este unul dintre cele mai inedite şi calde spectacole ce vor fi lansate în aprilie 2012, la Godot Café-Teatru. Cu Ioana Flora, Cătălina Mustaţă şi Clara Flores în distribuţie, şi regizată de Antoaneta Zaharia, piesa este una de tip confesiune - monolog, un spectacol contemporan cu structură modernă, inspirat de spectacolele lui Pippo Delbono. Trei femei, aflate în jurul vârstei de 35-40 de ani, cele mai bune prietene, îşi dezvăluie treptat dorinţele, speranţele, nostalgiile, problemele, încep să se bucure de viaţa pe care o au şi să aibă curajul de a lua decizii. Premiera spectacolului va fi duminică, 22 aprilie 2012, de la 7 seara.


Tratat cu mult umor şi fără a avea o tematică feministă, Ciao, bella! este un text contemporan cu o problematică majoritar feminină, care se bucură de jocul unor actriţe foarte bune, pentru care spectacolul este un tur de forţă şi profesionalism.

Moni (Ioana Flora), actriţă, este căsătorită şi are un copil de 10 luni. Pleacă în Franţa într-un turneu artistic şi este foarte fericită să evadeze din rutina zilnică, din atmosfera apasătoare a familiei sale. În această călătorie îşi va reevalua viaţa.


Petra (Cătălina Mustaţă), tot actriţă, este plecată de 6 ani în Italia. Dacă în România nu a reuşit să facă nimic, deşi nu era lipsită de talent, în Italia cunoaşte oameni minunaţi care o ajută, e mulţumită că este un om apreciat, respectat, că poate să trăiască decent din munca sa, deşi suferă că nu mai face teatru. Are un partener, Franco, e încântată de viaţa pe care o duc împreună, dar nu îl poate iubi...


Bianca (Clara Flores), actriţă, de origine din Argentina, are în spate o istorie impresionantă - familia ei fusese persecutată de regimul militar argentinian. Deşi este de la 5 ani în România, se simte tot o străină, duce dorul unei familii reunite aşa cum a avut doar în copilărie: viaţa sa este impărţită între strădania de a face teatru şi lipsa unui partener care să îi stea alături. Lipsa banilor o îndeamnă să îşi calce peste orgolii şi să se angajeze ajutor de cofetar.


Spectacolul este produs de Fundatia ACT.OR.ART. «Ciao, bella! ar putea atrage ambele "tabere" în joc - un public feminin, care se va regăsi cu siguranţă în poveştile celor trei, şi un public masculin, care ar putea întelege universul "iubitelor, soţiilor, doamnelor, fetelor, femeilor", care îi însoţesc în minunata aventură numită viaţa de zi cu zi», spun producătorii.

«Ciao, bella! este un spectacol de înaltă prestaţie artistică, cu momente dramatice, dar şi comice, în care actriţele interacţionează cu spectatorii, spre deliciul publicului, alert şi amuzant, perfect adaptat în cadrul Godot Café-Teatru», spune regizoarea Antoaneta Zaharia.
 
contact:
anca romanescu | punk pr | 0732 144 570 | [email protected]
De: Antoaneta Zaharia, după Pippo Delbono Regia: Antoaneta Zaharia Cu: Ioana Flora, Cătălina Mustaţă, Clara Flores

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus