aprilie 2012
Gala Premiilor UNITER, 2011-2012
Continuăm să evocăm cei 20 de ani ai Galei Premiilor Uniter.
 
Ne bucurăm că înregistrarea primei ediţii din Gala Premiilor Uniter, cea care a avut loc în anul 1993 şi pe care am făcut-o publică a fost primită cu multă bucurie. Filmul are, până în acest moment, peste 500 de accesări, iar la UNITER au venit mesaje in partea artiştilor - emoţionante şi bulversante.
 
Evocarea celor 20 de ani continuă cu editarea Ziarului Galei, un supliment al cotidianului România Liberă, cu interviuri de la primii câştigători ai Galei, cu mesaje din partea câştigătorilor de peste ani, cu un memento de aur în imagini fotografice din arhiva de fotografie a Galei Uniter.
 
De asemenea, UNITER va edita pentru această ediţie aniversară un catalog - ediţie limitată - ce reprezintă un traseu fotografic al celor 20 de ani ai Galei Uniter cuprinzându-i pe toţi nominalizaţii şi premianţii celor 20 de ediţii. Un catalog de arhivă, un catalog remember despre un eveniment reper.
 
Pentru că mai sunt puţine zile până la spectacolul Galei Uniter, reamintim că Gala va fi transmisă în direct, începând cu ora 21.00, pe TVR 1, Radio România Cultural şi pe internet la adresele www.tvr.ro şi www.uniter.ro
 
Iată şi cele două jurii care şi-au pus amprenta asupra acestei ediţii a Galei:
Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Ion Cocora şi Ion Parhon iar
Juriul final, cel care va decide câştigătorii în seara Galei, are în componenţa sa pe Puiu Antemir, scenograf, Jean Cazaban, critic de teatru, Mircea Morariu, critic de teatru, Rodica Negrea, actriţă şi Ludmila Patlanjoglu, critic de teatru.
 
Vom reveni cu detalii despre invitaţii speciali ai Galei Premiilor UNITER, ediţia XX.
 
În 2012, Samsung Electronics România este unul dintre principalii parteneri care au susţinut Gala UNITER. "Susţinerea galei UNITER reprezintă debutul unei platforme extinse de promovare a culturii române, pe care Samsung o va dezvălui în curând. Lansăm această platformă din apreciere şi respect pentru artă şi artiştii din România, dar şi faţă de publicul care le-a rămas fidel atât timp. Este un public de valoare, alături de care orice brand puternic ar fi mândru să se afle", spune Mihaela Stănoiu, Marketing Manager în cadrul Samsung Electronics România.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus