aprilie 2012
23 aprilie 2012 este ziua când participanţii la Director's Cut - curs de regie de film pentru amatori vor avea prima întâlnire cu trainerul cursului, regizoarea Iulia Rugină. Până atunci, înscrierile continuă. Director's Cut se adresează tuturor celor pasionaţi de film, fără o pregătire prealabilă în domeniu. 
 
Director's Cut îşi propune să analizeze teoretic toţi paşii urmăriţi de obicei de un regizor în spunerea unei poveşti în imagini. 
 
În cadrul cursului se vor pune bazele înţelegerii unui film din punctul de vedere al regizorului. Se va trece succint prin istoria filmului, se vor discuta şi analiza secvenţe din filme de lung metraj, vor fi prezentate noţiuni ce ţin de scenariu, concepţia regizorală, decupajul regizoral, lucrul cu actorii şi implicarea regizorului în toate etapele realizării unui film, fie el de scurt sau de lung metraj.
 
Director's Cut propune un nivel ridicat de interactivitate între participanţi şi trainer, specific lucrului în echipă. Se va pune accentul pe auto-cunoaştere şi se va analiza pas cu pas "mecanismul" generării emoţiei creative a participanţilor.
 
Director's Cut se desfăşoară în perioada 23 aprilie - 17 mai 2012, având două şedinţe de curs pe săptămână (lunea şi joia, de la 19.00 la 21.00), timp de 4 săptămâni. Numărul maxim de participanţi la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 800 Ron, respectiv 700 Ron (pentru elevi şi studenţi). 
 
Cei interesaţi se pot înscrie la adresa [email protected] până la data de 20 aprilie 2012. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile. 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus