mai 2012
EUROPAfest 2012
Pe data de 15 mai, ora 12:00, artiştii EUROPAfest au fost invitaţi la Palatul Elisabeta, continuând tradiţia întâlnirilor anuale dintre artiştii festivalului şi Casa Regală. Muzicieni de jazz, blues, pop şi muzică clasică de pe întreg continentul, care au captivat Bucureştiul începând cu 4 mai 2012, au adus puţin din muzica şi spiritul lor creativ la Palatul Regal.
 
Programul pregătit de organizatorii EUROPAfest a reflectat nivelul artistic ridicat al participanţilor din festival. A fost ascultată o interpretare de virtuozitate a unuia dintre capriciile scrise de N. Paganini, cunoscut în prelucrarea sa pentru trompete, ca şi Marşul Reginei, care se intonează de obicei la intrarea capetelor încoronate. Frumoasa olandeză Merel Vercammen a reuşit să captiveze audienţa printr-o evoluţie la superlativ.

În continuare, singura prezenţă românească din concursul internaţional de jazz Bucharest International Jazz Competition, Loungerie II, a oferit o interpretare inedită a Imnului Regal al României, urmată de o prelucrare în stil personal, sentimentală şi emoţionantă a piesei Mariei Tanase - Până când nu te iubeam.
 
O întâlnire extraordinară, în care s-au împărţit zâmbete şi strângeri de mână, s-a discutat cu muzicienii, s-au făcut fotografii, spre marea bucurie şi onoare a tuturor celor care au participat.

 

Încă din 2005, EUROPAfest se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu. Încrezători în puterea muzicii de a transcende dincolo de orice bariere şi de a schimba în bine generaţia tânără, Familia Regala susţine conceptul festivalului. În fiecare an, EUROPAfest adună peste 300 de muzicieni din 45 de ţări.
 
Următoarele zile ale festivalului includ şi alte evenimente:
Semifinala şi Finala EUROPAfest 100% jazz and more - Bucharest International Jazz Competition, cel mai important eveniment de jazz al Bucureştiului care a reunit la start 24 trupe din 24 ţări
Finalele Jeunesses International Violin Competition, pe 17 şi 18 mai
Jam Sessions
Gala EUROPAfest pe 19 mai, care reuneşte cele mai apreciate prezenţe din festival. Cu acest prilej va fi acordată Diploma de excelenţă din partea Casei Regale unei companii care susţine cultura.
 
 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus