mai 2012
EUROPAfest 2012
Pe 19 mai 2012, la Sala Majestic a Teatrului Odeon, are loc Gala EUROPAfest, ultima şi cea mai importantă seară din cadrul Festivalului Internaţional EUROPAfest, care a reunit în Bucureşti, între 4 şi 19 mai 2012, peste 300 de muzicieni din 45 de ţări. Evenimentul cuprinde numeroase momente remarcabile printre care concertele finaliştilor Bucharest International Jazz Competition, înmânarea premiilor câştigătorilor Jeunesses International Violin Competition, momente muzicale speciale, prezentări şi invitaţi de onoare.

Dupa 3 săptămâni de concerte de jazz, blues, pop şi muzică clasică, după ce sute de muzicieni din întreaga lume au invadat Bucureştiul şi au umplut sălile de concerte şi pub-urile din oraş, EUROPAfest a ajuns la final.


Gala găzduieşte marea Finală Bucharest International Jazz Competition, unul dintre cele mai puternice concursuri de muzică jazz din Europa. Dintre cele 25 de trupe cu muzicieni din 24 de ţări înscrise în Semifinala concursului, cele mai bune 3 proiecte muzicale vor concura în direct pentru titlul de Grand Prize Winner.

Tot pe 19 mai 2012 se vor decerna premiile pentru laureaţii Jeunesses International Violin Competition. Premierea va fi încoronată de trei momente muzicale în care câştigătorii vor interpreta lucrări celebre ale marilor compozitori. Competiţia numără deja 19 ediţii de succes, iar în acest an s-au înscris în concurs 138 de violonişti din 38 de ţări.

Pe scena teatrului Odeon vor urca pe rând personalităţi ale vieţii publice şi artistice din România pentru înmânarea premiilor. Totodată, în cadrul evenimentului are loc şi decernarea Diplomei de Excelenţă acordată de Casa Regală unei companii care sprijină cultura şi noua generaţie de muzicieni.

Seara se va încheia cu acordarea premiilor competiţiei de jazz. Unii vor pleca de pe scena festivalului mai fericiţi decât ceilalţi, deţinători ai titlului de Best Band şi Grand Prize Winner.

Multe emoţii, dedicare, performanţă şi aplauze vor fi sâmbătă pe scena Teatrului Odeon, într-un moment de maximă distincţie şi excelenţă: Gala EUROPAfest. Trompetele vor suna pe 19 mai 2012, la sala Majestic a Teatrului Odeon, începând cu orele 19:00.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus